Speltips Japan – Sverige 11/8: Dags för kvartsfinal

Axel Sjödin Publicerat: 10 augusti 2023

Japan har tagit detta världsmästerskap med storm och går in som favoriter mot Sverige i fredagens kvartsfinal.

Japan - Sverige

+18. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

På fredagsmorgonen väntar en väldigt spännande kvartsfinal mellan Sverige och Japan där vi förmodligen kommer att få se en helt annan matchbild än den mot USA i åttondelsfinalen. Japan hålls som favoriter av spelbolagen, men det gjorde även amerikanskorna, så jag skulle säga att Sverige absolut har goda möjligheter till avancemang.

Sverige blev historiska då de som första lag slog ut USA innan en semifinal efter en otroligt spännande åttondel i söndags. Matchen slutade mållös, men saknade inte dramatik, särskilt inte när den väl gick till straffar. Det är nog ingen som har missat hur Lina Hurtigs avgörande straff studsar in med millimeters marginal över mållinjen. I flera sekunder visste ingen hur de skulle reagera medan de nervöst väntade på att domarna skulle granska det med mållinjeteknik, men därefter bröt ett vilt firande ut i det svenska laget.

Vinsten i åttondelen var en bragd i sig, men med USA utslaget fortsätter de att sikta högt. Deras fasta situationer var inte alls lika effektiva mot ett defensivt strukturerat USA och en välspelande Alyssa Naeher i målet som dominerade straffområdet på ett helt annat sätt än vad målvakter hos tidigare motståndare har gjort.

Sverige hade inte jättemycket att komma med offensivt sist, men såg ganska stabila ut defensivt, även om Zecira Musovic tvingades till ett par väldigt svettiga räddningar som höll Sverige kvar i matchen.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Japan har varit väldigt effektiva

Japanskorna har visat att de inte har något emot att låta det andra laget vara spelförande och att straffa dem genom kontringar. Det är något som Sverige måste se upp med då de har varit oerhört effektiva på de målchanser de skapat, inte minst Hinata Miyazawa som leder skytteligan med sina fem mål.

De har också visat att de klarar av att förändra matchbilden och är bekväma med att spela med olika matchplaner. Tränare Futoshi Ikeda har gjort ändringar i startelvan utefter vilken typ av match han tänkt sig och det har varit väldigt lyckosamt hittills. Japan har vunnit samtliga matcher hittills med klar marginal, och deras 4-0-seger mot Spanien var verkligen ett styrkebesked.

Sverige var det klart bättre laget då de vann med 3-1 i kvartsfinalen i OS mot Japan för två år sedan, men Japan verkar ha växt som lag sedan dess. Norge blev första laget i turneringen att få hål på dem då Guro Reiten fint satte dit pannan på ett inlägg. Det var i huvudspelet som de resliga norskorna kändes som farligast, och det lär med all förmodan vara där som svenskorna kan hota ett ganska kortväxt japanskt lag som mest. Det känns som att båda lagen har ett tydligt hot framåt där de andra kan få det svårt att försvara sig, så därmed spelar vi på att båda lagen gör mål för hela 2.08 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål
Odds: 2.08
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 09:30, fredag 11 augusti
TV:  tvsex logo
Stream:  viaplay logo