Speltips Kamerun – Egypten 3/2: Tungviktsmöte i semin

Axel Sjödin Publicerat: 3 februari 2022

Det börjar hetta till på riktigt i de afrikanska mästerskapen då Kamerun ställs mot Egypten i den andra semifinalen.

Kamerun - Egypten

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Två av Afrikas största fotbollsnationer ställs mot varandra under torsdagskvällens semifinal. Hemmanationen Kamerun har sett riktigt bra ut under turneringen men kommer här att ställas mot sitt klart tuffaste motstånd hittills då Egypten står för motståndet på Olembe Stadium.

Utöver de tragiska händelserna som utspelade sig på samma arena i Kameruns åttondelsfinal mot Komorerna så har det åtminstone fotbollsmässigt varit en fantastisk turnering för hemmanationen.

De toppade sin grupp ganska bekvämt, bland annat över Burkina Faso som spelar i den andra semifinalen. De vann sin öppningsmatch mot Burkina Faso med 2-1 och har inte stannat av sedan dess.

Deras motstånd i slutspelet har dock inte varit det tuffaste då de ställts mot Komorerna och Gambia i åttondelen och kvartsfinalen. Man kan såklart inte göra mer än att slå det motstånd man ställs emot dock, och det har de ofta gjort på ett övertygande vis.

ETT AV SVERIGES HETASTE SPELBOLAG JUST NU! Vi har gjort en bedömning av alla nya spelbolag och insett att CampoBet är svaret för den som vill prova ett nytt, hett spelbolag i Sverige. Nya kunder får dessutom 100 kronor i bonus. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos campobet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Egypten har inte nått sin högstanivå

Egypten har inte sett ut att vara i toppform riktigt och inledde turneringen med en 0-1-förlust mot Nigeria. Men de har studsat tillbaka sedan dess och har genom en väldigt stabil defensiv tagit sig till semifinal utan att imponera.

Deras motstånd i slutspelet har dock varit väldigt tufft då de först ställdes mot Elfenbenskusten, som de lyckades slå ut på straffar, och därefter lyckades vända och vinna mot Marocko i en match där de avgjorde på övertid.

Att veta att Egypten har en växel till att lägga in och att de ändå lyckas ta sig till semifinal är nog en skrämmande tanke för deras motståndare, men det kommer nog krävas att de tar det klivet redan på torsdag om de inte vill förlora mot ett Kamerun med starkt hemmastöd.

Det är två rätt jämnstarka lag som möts här, men Kamerun har sett bättre ut och har varit vassa offensivt. Framför hemmapubliken tror jag att de är lagen som kommer att boka sin plats i finalen, redan under ordinarie tid. Vi spelar därmed på den raka ettan här för 2.22 hos Campobet.

  Rygga spelet hos Campobet – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Kamerun vinner
Odds: 2.22
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 20:00
TV: 
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: