Speltips Kazakstan – Finland 12/10: Tidig match

Simon Pålsson Publicerat: 12 oktober 2021

Finland och Kazakstan har varit besvikelser under VM-kvalet. Redan nu är drömmen om VM 2022 i Qatar död för Kazakstan.

Kazakstan - Finland

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Nog var det många finnar som gick in i det här VM-kvalet med förhoppningen att man skulle kunna skrälla sig vidare till VM 2022, eller åtminstone ta andraplatsen i gruppen som skulle innebära playoff för att nå huvudturneringen.

Men det är uppenbart att Finland blivit lite bortskämda efter sommarens EM 2021, där man hade svårt att prestera (bortsett från premiärvinsten i den märkliga matchen mot Danmark). Det är en bra bit kvar för Finland att bli ett lag som prenumererar på slutspelsplatser i landslagssammanhang.

Samtidigt har man hamnat i en tuff grupp och med motståndare som Frankrike, Bosnien och Ukraina krävdes det att både Finland och Kazakstan fick det att stämma direkt. Båda har varit ganska svårslagna, men det är bristen på vinster som är problemet.

Kazakstan har tre kryss – och tre förluster. Men Kazakstan har inte en enda vinst på sex omgångar och utan trepoängarna kommer man inte att kunna ta sig uppåt i tabellen. Det är simpel matematik.

Finland har en vinst, men två kryss och två förluster. Det är inte ett genomuselt resultat och man är fortsatt ett svårslaget lag, men det räcker heller inte.

BETHARD – HÖGST ODDS PÅ MYCKET! Det svenska spelbolaget Bethard har Zlatan Ibrahimovic på sin sida. Men framförallt har man höga odds på mycket – och ofta. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos bethard!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Finland behöver tre poäng <7H2>

Samtidigt är jag kanske lite hård. För som grupptabellen ser ut lever fortfarande drömmen för Finland, som bara är tre poäng bakom Ukraina (med en match mindre spelad) och en poäng bakom Bosnien (som också har spelat fem matcher). Det kan bli tal om en andraplats för det finska landslaget.

Kazakstan kan teoretiskt sett inte nå den, med tanke på lagen som har kvar att möta varandra, och har därför inte mycket att spela för här.

Gör det att Kazakstan bara lägger sig ner och accepterar att bli överkörda av finnarna här? Det tror jag tyvärr inte för finsk del.

Kazakstan spelad en okej match mot Bosnien senast, men förlorade med 2-0 på hemmaplan. Finland förlorade tungt hemma mot Ukraina och försatte sig i en situation där den här matchen mot Kazakstan betyder nästan allt.

Finland möter Frankrike i den sista omgången, och Bosnien borta i nästa, varpå det är den här matchen mot Kazakstan som man måste vinna. Det är också det här tuffa spelschemat som gör att tabellens nuvarande läge är lite missvisande för Finland. Det är betydligt tuffare just nu än vad man kanske tänker vid första anblick.

Under 2,5 mål spelas till 1.61 gånger insatsen hos Bethard.

  Rygga spelet hos bethard – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1.61
Bolag: Bethard
Spelstopp: 16:00, tisdag 12 oktober 2021
TV:  cmoreplay logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: