Speltips Kina – England 1/8: Svår uppgift

Axel Sjödin Publicerat: 31 juli 2023

Kina ställs inför en tuff uppgift mot England i den sista och avgörande gruppspelsomgången på tisdag.

Kina - England

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

När de har varit med i VM har Kina aldrig tidigare misslyckats med att ta sig ut ur gruppspelet, men de har en väldigt tuff uppgift framför sig om de ska lyckas hålla i den fina sviten. De möter nämligen en av turneringsfavoriterna i form av England och behöver med all förmodan åtminstone tre poäng för att ha någon chans till avancemang.

Det har varit en tuff turnering med små marginaler hittills för Kinas del. De släppte in det avgörande målet i den 89:e minuten mot Danmark i öppningsmötet i vad som var en ganska chansfattig och jämn match. Därefter vann de över Haiti med knapp marginal, trots att de tidigt åkte på ett rött kort i den 29:e minuten efter en farlig satsning från Zhang Rui.

I slutet av den andra halvleken skulle dock Kina få en straff som gav dem 1-0 och sedermera tre poäng. Även detta var en rätt chansfattig match, men att de lyckades vinna trots deras numerära underläge får ändå ses som starkt. Det gör att de fortfarande har möjlighet till avancemang, men då måste de förmodligen vinna mot England. Danmark står nämligen på samma poäng och målskillnad och möter det betydligt mer överkomliga Haiti, så det gäller att åtminstone lyckas matcha danskornas resultat.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

England har sett trygga ut defensivt

Som Europamästare har England varit en av de stora förhandsfavoriterna i detta VM, men även om de har inlett med full pott efter de två inledande matcherna så har det inte sett lika övertygande ut som man hade kunnat tro på förhand.

Genom två raka 1-0-segrar toppar de i alla fall gruppen, och lyckas de bara ta en poäng mot Kina så är de vidare som gruppetta. Defensivt har det sett väldigt stabilt ut för engelskorna, men offensivt så har de lämnat mer att önska. De lyckades skapa en hel del farliga lägen mot Haiti, men det krävdes trots allt en straff för att få hål på gruppjumbon. Mot Danmark lyckades de i alla fall tidigt trycka in ett spelmål i den sjätte minuten, men därefter skapade de inte överdrivet många lägen.

Det har inte varit någon fara under gruppspelet, men England kan nog behöva lägga in en ny växel under slutspelet ifall de ska kunna leva upp till de förväntningar de har på sig efter deras senaste triumf i London.

Oavsett om det lossnar eller inte i den sista gruppspelsmatchen så tror jag att England kommer att vinna detta på ett ganska behärskat vis. Kina har knappast imponerat när det kommer till att skapa målchanser de heller, och det kommer att bli väldigt tufft att knäcka Englands imponerande defensiv. För 2.10 gånger pengarna spelar vi därmed på att England vinner mot noll hos Bet365.

  Rygga spelet hos Bet365 – Hämta upp till 1250kr i spelkrediter!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: England vinner mot noll
Odds: 2.10
Bolag: Bet365
Spelstopp: 13:00, tisdag 1 augusti
TV:  tvsex logo
Stream:  viaplay logo