Speltips Kina – Haiti 28/7: Måstematch

Axel Sjödin Publicerat: 28 juli 2023

Ifall Kina eller Haiti vill ha en chans att avancera så är det med all förmodan tre poäng som gäller i mötet på fredagseftermiddagen.

Kina - Haiti

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Både Kina och Haiti förlorade sina respektive öppningsmatcher med knapp marginal och behöver nu tre poäng för att ha ett rimligt utgångsläge inför den sista omgången. Haiti kändes på förhand som gruppens stora slagpåse, men efter deras insats mot England så känns saker och ting inte lika självklara.

Många trodde att Danmark och Kina skulle vara de lag som gjorde upp om avancemang medan toppen och botten av gruppen i stort sett var låsta till England och Haiti. Men kinesiskornas bittra förlust mot Danmark i öppningsmatchen gör att de har en rejäl uppförsbacke redan.

Matchen såg länge ut att sluta mållös innan Danmark, genom Amalie Vangsgaard, kunde trycka dit matchens enda mål och sno med sig alla tre poäng till Danmark. Kina försvarade ganska bra men hade svårigheter att skapa riktigt farliga målchanser, vilket kan bli ett problem mot ett lågt stående Haiti.

Kina har haft framgångar tidigare, men har mästerskap för mästerskap slutat sämre och sämre. Senast blev det ett uttåg ur åttondelsfinalen och nu riskerar de att åka ut redan i gruppspelet för första gången.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Kontringsspelet från Haiti är inte ofarligt

Haiti gör i sin tur sitt första världsmästerskap och överraskade positivt mot England – trots förlust. Det krävdes en straff för att få hål på Haiti, som höll undan The Lionesses förvånansvärt bra. Till skillnad från många andra förväntade bottenlag i mästerskapet så besitter Haiti också lite offensiv spets och det kändes faktiskt farligt när de anföll vid flera tillfällen. De skapade ett par chanser som definitivt hade kunnat resultera i en kvittering och en av de största skrällarna hittills i VM.

Kina lär vara spelförande, vilket passar Haiti perfekt. Får haitiskorna chansen till snabba omställningar kan de mycket väl straffa sina motståndare. Kina gäller som klara favoriter inför mötet, men det lär vara en helt annan matchbild än den mot Danmark och frågan är hur väl förberedda Kina är på att leverera mot den här typen av motstånd, när all press ligger på dem.

Av det vi fick se från Haiti senast så ska man absolut inte räkna bort dem i den här matchen och oddsen på att de lyckas ta poäng ser lockande ut. För 2.20 gånger pengarna hos Expekt spelar vi därmed på dubbelchansen X2 inför mötet.

  Rygga spelet hos Expekt – Hämta 1500 kronor i gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Dubbelchans X2
Odds: 2.20
Bolag: Expekt
Spelstopp: 13:00, fredag 28 juli
TV:  tvsex logo
Stream:  viaplay logo