Speltips Kroatien – Danmark 22/9: Uddlöst möte

Axel Sjödin Publicerat: 22 september 2022

Det blir ett potentiellt avgörande toppmöte i Nations League A grupp 1 då Kroatien ställs mot Danmark.

Kroatien - Danmark

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Våra grannar i väst toppar i nuläget gruppen på nio poäng och kan, genom att slå grupptvåan Kroatien, säkra sin plats i semifinalen bland de andra gruppvinnarna. Kroatien har dock fortfarande alla möjligheter att sno åt sig den platsen då de är två poäng bakom Danmark i nuläget och därmed går om vid vinst. De ställs dessutom mot något mer överkomliga Österrike i den sista matchen där Danmark möter Frankrike.

Det hela är dock mest intressant ur perspektivet av ett genrep inför VM där både Danmark och Kroatien är potentiella uppstickare bakom de traditionellt stora fotbollsnationerna. Danskarna har stått för en väldigt imponerande kvalprocess då de körde över sina motståndare i VM-kvalgruppen och landade på 27 poäng av 30 möjliga i slutändan.

Det tog hela åtta matcher innan de ens släppte in ett mål och de landade tillslut på den imponerande målskillnaden 30-3. Det faktum att de också toppar gruppen mot tufft motstånd även i Nations League vittnar om att det var allt annat än tur som tog dem till semifinal i EM förra året.

Danmark har en gyllene generation på gång som vi bara har fått se början av och det ska bli intressant att få se vilken form de är i knappa två månader innan VM drar igång.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Kroatiens lag kan vara på sista refrängen

På tal om gyllene generationer så är Kroatien ett annat land som har lyckats få fram ett fantastiskt lag trots landets ringa storlek. Men medan Danmark har framtiden för sig så har många av de kroatiska spelarna sina bästa dagar bakom sig och kommer nog att få det mycket svårt att upprepa deras bedrifter under det senaste världsmästerskapet där de tog sig till final.

De toppade i alla fall sin grupp i VM-kvalet över det numera diskvalificerade Ryssland och har tagit ett par tunga segrar i de senaste omgångarna av Nations League. I deras två senaste matcher så slog de nämligen både Danmark och Frankrike på bortaplan med 1-0 och har således tagit sig in i toppstriden i gruppen på riktigt.

Det saknas dock en riktigt profilerad målskytt längst fram, likt Mario Mandzukic var för dem för några år sedan och det är ingen slump att de matcher de har vunnit har varit täta och rätt målfattiga matcher.

Även Danmark saknar en hel del spets inför mötet då samtliga tre spelare som startade på topp i deras senaste match mot Österrike är skadade inför torsdagens möte. Så även om oddsen inte är de högsta så tycker jag mig finna spelvärde i underspelet för 1.65 hos Bet365.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1.65
Bolag: Bet365
Spelstopp: 20:45
TV:  tvsex logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: