Speltips Kroatien – Portugal 17/11: Slagläge

Simon Pålsson Publicerat: 17 november 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Portugal vaknade till liv för sent mot Frankrike, men bör gälla som favoriter inför mötet med Kroatien den 17 november 2020.

  Rygga vårt speltips hos 888sport!
Annons. 18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen. Gäller nya kunder hos 888sport.

Det lever ända in i den allra sista omgången i den här gruppen av UEFA Nations League, där Sverige må vara sist i gruppen inför omgången, men där man har en reell chans att ta sig förbi kroaterna om resultaten går som vi vill.

Kroatien har tre poäng, men en målskillnad på -6 och med hela 13 gjorda mål framåt. Sverige har samma poäng, samma målskillnad, men har bara gjort nio mål hittills. Det gör att Sverige måste ta fler poäng än Kroatien i den sista omgången, eller vinna med minst ett mål mer än kroaterna.

Det är alltså en ganska god chans, även om Sverige har en svårare match att spela i den sista omgången, mot Frankrike. Att möta Portugal, på hemmaplan, ser på pappret ut att vara överkomligt för kroaterna. Men då ska man också ha med sig att deras form är bräcklig.

Senast förlorade man rättvist mot Sverige, och i omgången innan var Sverige på väg att ta poäng, eller rent av vinna, nere i Kroatien. Men då kunde Kroatiens, tack vare ett svenskt försvarsmisstag, plötsligt få med sig tre poäng ändå.

Kroatien imponerar inte

Kroatien stod för en stundtals slätstruken match mot Sverige och egentligen kan man inte skylla det på att man inte kunde ha med sina allra bästa spelare. Det var i för sig ett problem att mittbackarna Dejan Lovren (avstängd) och Domagoj Vida (corona) inte kunde vara med, men nu är den förstnämnda tillbaka i laget inför mötet med Portugal.

Det man ska ha med sig är att Kroatien saknar Bruno Petkovic och Andrej Kramaric. Dessutom är Duje Caleta-Car avstängd inför den här matchen, samtidigt som Marcelo Brozocic står utanför laget med ocorna.

Det är trots allt ett antal namn som nu inte finns med och om man jämför med portugiserna är det en stor nackdel. För i bortalaget finns det inga tapp på förhand och allting pekar på att man kan formera precis samma lag som senast. Nu stod man för en ganska kass insats mot Frankrike, och vaknade till liv först i slutet, men känslan är att man nu kan hitta tillbaka till den höga nivå som vi vet att man har. Det är ett måste för att Sverige ska ha någon chans att rädda sig kvar här i A-divisionen.

Portugal draw no bet spelas till 1,53 gånger smeten hos 888sport. Det vore ett perfekt resultat även för Sverige. Och just nu har jag inte imponerats jättemycket av Kroatien, det måste man ta och väga in.

Kroatien - Portugal

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Jämför odds: