Speltips Kroatien – Slovenien 7/9: Offensiva problem

Axel Sjödin Publicerat: 6 september 2021

Kroatien tar sig an Slovenien i den jämna grupp H där kroaterna behöver lägga in en ny växel.

Kroatien - Slovenien

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det var med nöd och näppe som Kroatien tillslut besegrade Slovakien i lördags då Marcelo Brozovic efter mycket om och men tryckte dit ledningsmålet i den 86:e minuten vilket spikade slutresultatet 1-0.

Genom vinsten kunde de tillsammans med Ryssland göra ett ryck tabellen som fram tills nu varit fruktansvärt jämn. Inför helgen var det faktiskt bara tre poäng som skilde botten från toppen av gruppen efter fyra spelade omgångar, vilket är anmärkningsvärt när länder som Cypern och Malta är inblandade.

Många av Kroatiens problem går att härleda till bristen på en vass målskytt. Det är någonting som nämnts här flera gånger under året, men det största som skiljer Kroatien nu gentemot det lag som gick till VM-final 2018 är en Mario Mandzukic i form. De är nu ett väldigt starkt men offensivt trubbigt lag vars mittfält är vad som bär dem.

Avsaknaden av Luka Modric under det här landslagsuppehållet har också märkts i den offensiva kreativiteten, vilket inte gör saker och ting lättare för ett lag som ändå har problem att producera mål framåt.

SVERIGES BÄSTA SPELBOLAG JUST NU! Vi har gjort en bedömning och kommit fram till det faktum att hårdsatsande CampoBet är det bästa spelbolaget i Sverige just nu. Nya kunder får dessutom 100 kronor i bonus. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos campobet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Målfattiga matcher

Efter fem matcher så sitter Kroatien på 5-1 i målskillnad, så deras kvalmatcher hittills har knappast varit några målkalas. Deras enda insläppta mål kom faktiskt mot Slovenien i öppningsmatchen som de förlorade med 0-1 och som gjort att de inte kunnat dra ifrån i tabellen som förväntat av dem.

Inte heller i Sloveniens matcher har målen duggat tätt då de har 4-4 i målskillnad efter lika många matcher. Hittills under höstens landslagsuppehåll så har de kryssat hemma mot Slovakien och vunnit hemma mot Malta med 1-0 där målet kom efter straff.

Att inte få med sig något spelmål mot Malta är verkligen inte imponerande och med tanke på hur deras offensiv sett ut så borde de verkligen inte kunna få hål på Kroatien igen. Sedan kroaterna släppte in mål mot Slovenien så har de inte släppt in på fyra raka i kvalet och bortsett från matchen mot Spanien så försvarade de sig rätt bra även i EM.

Slovenien har dessutom plockat alla sina poäng på hemmaplan hittills och har gått tomhänta från sina bortamatcher. Inte ens mot Cypern fick de med sig en poäng då önationen besegrade dem med 1-0 hemma i Nicosia i våras.

Med tanke på att Kroatien egentligen är flera nivåer starkare än Slovenien bör ett vinst mot noll-spel kunna gå in här, men kroaterna har verkligen inte övertygat framåt i banan och målet mot Slovakien satt långt inne. Så istället kikar vi på ett BLGM – Nej här då det känns väldigt osannolikt att båda lagen spräcker nollan nu på tisdag. För Campobet får du oddsen 1.67 på spelet, vilket känns klart spelvärt med tanke på hur matcherna har sett ut under den gångna veckan.

  Rygga spelet hos Campobet – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål – Nej
Odds: 1.67
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 20:45
TV:  cmoresport logo
Stream:  cmoresport logo

Jämför odds: