Speltips Kroatien – Spanien 18/6: Nations League-final

Axel Sjödin Publicerat: 18 juni 2023

Det är tillslut Kroatien och Spanien som ställs mot varandra i Nations League-finalen som kommer att avgöras nu på söndag.

Kroatien - Spanien

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

På söndag är det tillslut dags för Nations League att avgöras, och finalen kommer att spelas på neutral mark i Rotterdam. Båda lagen utkämpade jämna semifinaler tidigare i veckan mot Nederländerna, respektive Italien, där de tillslut vann välförtjänt i båda fallen.

Kroatiens semifinal var betydligt mer dramatisk än den vi fick se dagen därpå. Det var Nederländerna som tog ledningen och kunde gå till halvtidsvila med en 1-0-ledning, men Kroatien skulle komma tillbaka. De lyckades vända i andra halvlek, men tvingades trots allt till en förlängning efter att Noa Lang prickat dit 2-2 i den 96:e minuten. Men i förlängningen var det inget snack då Kroatien tryckte dit både 3- och 4-2 innan slutsignalen.

Efter att ha sett blek ut på Etihad Stadium i semifinalen mot Manchester City så visade Luka Modric återigen prov på sin storhet med en briljant insats i onsdags. Han var på många sätt arkitekten bakom kroaternas seger, men det var många som spelade bra och de såg ganska giftiga ut framåt.

De är emellertid nederlagstippade i finalen, men Kroatien har slagit ur underläge tidigare och överraskar inte sällan mot tufft motstånd, vilket vi också fick se under VM senast. Kroatien har återigen chansen att ta sin första titel någonsin, och även om det är den mindre prestigefyllda Nations League lär de vara väldigt måna om att vinna.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Spanien känns aningen uddlösa

Luis de la Fuentes Spanien lyckades studsa tillbaka efter den tunga förlusten mot Skottland, under det senaste landslagsuppehållet, med en vinst mot Italien i torsdags. Spanien kunde ta ledningen tidigt efter en miss i det italienska försvaret, men fick snart se Ciro Immobile kvittera från straffpunkten minuter därefter.

Båda lagen hade ett par vassa chanser efter det, men det var tillslut Spanien som skulle segra efter att ett skott från Rodri styrts på en italiensk back fram till Joselu, som enkelt kunde peta in segermålet i den 88:e minuten. Sett till spelet så var ledningsmålet ganska rättvist, då Spanien var laget som såg ut att vara närmast 2-1 i andra halvlek.

Inför finalen går de in som ganska klara favoriter, trots att de inte har hunnit visa mycket under De la Fuente hittills. De lär säkerligen vara laget som kontrollerar matchen, men Kroatien är väldigt svårslagna, och i jämna matcher tenderar de att dra det längsta strået – inte minst i förlängning- och straffsammanhang. Finalen känns mer jämn än vad spelbolagen får det att framstå som. För 2.36 gånger pengarna hos Betinia spelar vi därmed på att Kroatien vinner finalen, vilket inkluderar en eventuell förlängning där de har varit riktigt vassa under senare år.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Kroatien blir mästare
Odds: 2.36
Bolag: Betinia
Spelstopp: 20:45, söndag 18 juni
TV: 
Stream:  viaplay logo