Speltips Lettland – Nederländerna 8/10: Måstematch

Martin Efvergren Publicerat: 8 oktober 2021

Det är jämnt i toppen av VM-kvalets grupp G och Holland behöver se till att vinna mot nästjumbon Lettland. Matchen spelas fredagen den 8 oktober 2021 med avspark kl 20.45.

Lettland – Nederländerna

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Grupp G toppas av Nederländerna och Norge som båda står på 13 poäng efter sex spelade matcher. Två poäng bakom jagar Turkiet medan Lettland är avsågade med sina fem poäng.

Lettland har inte på något vis gjort bort sig men man har hamnat i en grupp med många bra lag där man inte riktigt räckt till. Vid den senaste landslagssamlingen tog man fyra poäng på tre matcher. Man inledde då med att besegra Gibraltar med 3-1 hemma. Därefter föll man med 2-0 hemma mot Norge och i den senaste matchen fick man med sig ett kryss borta mot Montenegro.

I våras mötte man Nederländerna på bortaplan och föll där med 2-0. Nu ställs man mot samma lag men med en nygammal förbundskapten i Louis van Gaal. Han leder nu det nederländska landslaget för tredje och starten på den här sejouren blev lyckad.

Efter att ha blivit utslagna mot Tjeckien i åttondelsfinalen i EM fick Frank de Boer lämna posten och den senaste samlingen blev en nystart. Man inledde då något trevande då man spelade 1-1 borta mot Norge i den första matchen.

I de två efterföljande hemmamatcherna fick man sedan rejäl fart på maskineriet. Först besegrade man Montenegro med 4-0 och därefter Turkiet med hela 6-1 efter att man, på grund av en turkisk utvisning, varit en man mer hela den andra halvleken.

100 KRONOR FREEBET – HOS MR GREEN! Mr Green är ett av marknadens hetaste spelbolag nu – med odds på alla möjliga marknader. Ett perfekt läge att prova och få 100 kronor freebet som ny kund? Läs mer eller registrera dig här!

  hämta freebet – 100 kronor hos mr green!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

 

Den holländska arrogansen

Även om Nederländerna utklassade sitt motstånd i de senaste två matcherna är det fortsatt jämnt i toppen av gruppen. Framförallt ser man ut att få tufft motstånd från Norge som man möter på hemmaplan i den sista gruppspelsmatchen i november.

För att inte tappa mark behöver man fortsätta på inslagen väg i den här viktiga bortamatchen mot Lettland. Nederländerna är förstås gigantiska favoriter här men det här är en typ av bortamatch som ofta inte är så enkel som den ser ut på pappret.

Nederländerna föll mot Turkiet borta i våras och det blev ”bara” kryss borta mot Norge senast. Så här långt har man, med andra ord, haft det klart svårare på bortaplan. På hemmaplan slog man Lettland med 2-0 och jag finner anledning att tro att det kan bli något liknande den här gången.

Nederländerna har förstås vind i seglen efter de överlägsna segrarna mot Montenegro och Turkiet senast men det kan också innebära att den holländska och, i synnerhet, den van Gaalska arrogansen biter dem i svansen.

Lettland har spelat relativt jämnt med alla lag i det här gruppspelet och har inte förlorat med fler än två mål i någon match så här långt. Främsta insatsen svarade man för då man spelade 3-3 borta mot Turkiet.

Nederländerna ska förstås vinna den här matchen och det lär man se till att göra. Men jag tror att Lettland fortsatt kommer stå upp ganska väl och mitt spel blir därför Lettland +3 (asian handicap) till 1.70 gånger pengarna hos Mr Green.

  Rygga spelet hos mr green – Hämta 100 kronor freebet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

 

Speltips:

Speltips: Lettland +3 (asian handicap)
Odds: 1.70
Bolag: MrGreen
Spelstopp: 20:45, fredag 8 oktober 2021
TV: 
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: