Speltips Lettland – Wales 11/9: Bottenmöte

Axel Sjödin Publicerat: 11 september 2023

Lettland och Wales drabbar samman i ett bottenmöte från grupp D i Riga på måndagskvällen.

Lettland - Wales

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Lettland står fortfarande utan poäng efter fyra spelade matcher, och Wales har även de haft bekymmer under samma period. Wales har åtminstone fyra poäng, men kommer att få det svårt att slå sig in i topp två med tanke på hur bra Turkiet går och att Kroatien har kommit igång igen med färre spelade matcher.

Tre poäng mot Lettland är därmed ett måste för det numera Gareth Bale-lösa Wales. VM i Qatar blev den sista turneringen för den ikoniske Bale och han bidrog förmodligen med mycket mer än bara sina färdigheter på planen.

Rob Page är fortsatt förbundskapten, men har inte alls haft samma framgångar i kvalet hittills som de har varit vana vid på senare år. Deras enda seger har kommit genom en uddamålsvinst mot just Lettland i Cardiff. I övrigt har det gått väldigt tungt. Särskilt 2-4-förlusten hemma mot Armenien var ett tungt bakslag för deras mästerskapsambitioner, då de nu är tvungna att få med sig ett par bra resultat mot de två topplagen i gruppen för att kunna avancera.

Det är inne i en nedåtgående spiral som har sträckt sig från den senaste Nations League, till VM och nu till kvalspelet. Tar de inte tre poäng mot Lettland så är hoppet om EM släckt.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Lettland har åkt på ett par snöpliga förluster

Det ser såklart ännu värre ut för lettisk del då de inte har tagit en enda poäng såhär långt, men förväntningarna lär inte heller ha varit lika höga. Lettland har aldrig varit en stor fotbollsnation och att lagets stora stjärna spelar i Serie B säger en del om hur det ligger till med den övriga truppen.

Deras bästa match hittills kom hemma mot Turkiet, där de var otroligt nära att få med sig en poäng efter att ha kvitterat i den 94:e minuten, men turkarna återtog ledningen i den 95:e. De var även nära mot Armenien, men förlorade även där på tilläggstid efter en sen straff. Deras enda stora förlust har egentligen kommit senast mot Kroatien, där de blev överkörda med klara 5-0. I övrigt har det varit uddamålsförluster där de skött sig bra med tanke på vilket begränsat spelarmaterial de har att tillgå.

Med eller utan Bale så är Wales det klart bättre laget på papperet, det är bara formen som oroar inför måndagens möte. De spelade 0-0 i en vänskapsmatch mot Sydkorea i torsdags, vilket inte säger oss särskilt mycket, men de kliver i alla fall in som klara favoriter i Riga.

Wales ska klara av den här matchen, och de lär vara högst medveten om dess betydelse. Vi spelar därmed på den raka tvåan kombinerat med under 3,5 mål hos Betinia för 2.00 gånger pengarna, vilket är rätt fina odds med tanke på att det förmodligen kommer att bli en rätt målsnål match.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Wales & under 3,5 mål
Odds: 2.00
Bolag: Betinia
Spelstopp: 20:45, måndag 11 september
TV: 
Stream:  viaplay logo