Speltips Luxemburg – Portugal 26/3: Underskattade

Axel Sjödin Publicerat: 26 mars 2023

Portugal är överväldigande favoriter inför mötet borta mot Luxemburg i EM-kvalet på söndagskvällen.

Luxemburg - Portugal

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Portugiserna inledde kvalet planenligt med en 4-0-vinst hemma mot Lichtenstein, där Cristiano Ronaldo stod för två mål för kvällen. Nu möter de ännu en liten nation i form av Luxemburg som inte ska kunna ha något att sätta emot en fotbollsnation som Portugal.

Luxemburg tillhör dock, tillsammans med Färöarna, en av de väldigt små nationer som trots allt har kunnat överraska lite under senare år. Luxemburg var inte långt bakom Turkiet i sin Nations League-grupp och lyckades faktiskt kryssa borta mot turkarna i en av matcherna.

De inledde också EM-kvalet med ett överraskande kryss borta mot Slovakien och tog därmed en tung poäng redan i torsdags. Luxemburg har plockat in flera spelare i laget med dubbla nationaliteter och främsta trio av spelare är faktiskt alla portugisisktalande, även om samtliga är födda i Luxemburg.

I VM-kvalet senast så slutade faktiskt Luxemburg på samma poäng som Irland i Portugals grupp. Båda mötena mot Portugal slutade dock med förlust och det lär förmodligen inte bli någon ändring på det här.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Portugiserna har en väldigt stark trupp

Portugal är självfallet en erkänt stark fotbollsnation, men känns ändå något underskattade av många i mästerskapssammanhang. De vann EM år 2016 och har sedan dess bara fortsatt med att producera spelare i världsklass, trots att de har lika många invånare som Sverige.

Spelare för spelare så har de en helt fantastisk trupp, som inte längre är beroende av sin stora världsstjärna Ronaldo. Att en så fantastisk spelare som Rafael Leão knappt fick plats i startelvan under VM säger en del om deras otroliga kvalitet och bredd.

Med det sagt så är de ett lag med en fantastisk höjd, men som också blandar och ger en hel del i deras prestationer. De föll mot Marocko i VM senast, vilket får ses som ett misslyckande, men borde vara med i diskussionen kring eventuella VM-vinnare återigen under 2024.

Sammanfattningsvis så är båda lagen i mitt tycke aningen underskattade, vilket då kanske jämnar ut sig hos spelbolagen inför söndagens match. Senast dessa båda lagen möttes i VM-kvalet så vann Portugal 5-0 hemma och med 3-1 på bortaplan. Det har varit målrika historier i båda fallen och därmed så drar vi till med en liten högoddsare i form av över 3,5 mål för 2.35 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 3,5 mål
Odds: 2.35
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 20:45, söndag 26 mars
TV: 
Stream:  viaplay logo