Speltips Luxemburg – Portugal 30/3: Klar vinst

Simon Pålsson Publicerat: 30 mars 2021

Portugal har inget utrymme att bomma fler poäng och måste gå för att vinna klart mot Luxemburg på bortaplan i VM-kvalet den 30 mars 2021.

Luxemburg - Portugal

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det var minst sagt upprörda minner i det portugisiska landslaget, anförda av lagkaptenen Cristiano Ronaldo, när man såg ut att avgöra matchen mot Serbien senast. I slutminuterna kunde Cristiano Ronaldo sånär få in bollen över mållinjen, och kanske var den över, men linjedomaren kunde inte se bollen på rätt sida och kunde därmed inte vinka för mål. Faktum är att man inte heller har tekniska hjälpmedel i VM-kvalet för att hjälpa i just det fallet.

Det var såklart frustrerande där och då för Portugal, men än mer oroväckande var att det här nu innebär att man bjöd in Serbien i kampen om att vinna gruppen. Efter vinsten med uddamålet mot Azerbadjan i den första omgången hade Portugal allting i egna händer för att gå upp i serieledning, men 2-2 borta mot Serbien gör att både Portugal och serberna står på fyra inspelade poäng.

Där bakom har plötsligt Luxemburg blandat sig i kampen efter att ha vunnit med 0-1 borta mot Irland. En rejäl skräll som jag tror innebär att Portugal redan i det här skedet kan räkna bort konkurrensen från det irländska landslaget i den här VM-kvalgruppen.

Som om det inte vore nog med detta har övriga lag, Azerbadjan alltså, inte ett tillräckligt bra lag och det gör att det kommer att bli ett kapprace mellan Serbien och Portugal hela vägen in i mål.

Hur som helst finns det inte utrymme för Portugal att tappa poäng mot Luxemburg, ett lag som man har tio raka vinster mot i alla möjliga kvalsammanhang. Man har faktiskt spelat mot varandra sex gånger bara under 2010-talet.

Portugal vinner

En sak som man däremot har slagits av är att Portugal inte ser ut att ha allting på plats den här gången. Man har dels bara en uddamålsvinst mot Azerbadjan, och senast kunde man inte vinna borta mot Serbien. Det har inte lossnat för Portugal.

Luxemburg är också bättre än på väldigt många år, även om man på pappret inte ska ha en chans mot ett lag som Portugal.

I VM-kvalet är det bara gruppvinnaren som går direkt till VM-slutspelet i Qatar, men för ett lag som Portugal handlar det inte minst om att försöka vässa formen inför vad som komma skall i sommarens Europamästerskap.

Luxemburg +2,5 spelas till 1,60 gånger såsen hos Interwetten.

  Rygga spelet hos interwetten!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Luxemburg +2,5
Odds: 1,60
Bolag: Interwetten
Spelstopp: 20:45, tisdag 30 mars 2021
TV:  cmoreplay logo
Stream:  cmoreplay logo