Speltips Malta – England 16/6: Mot tredje raka

Axel Sjödin Publicerat: 16 juni 2023

England är storfavoriter till att plocka en tredje raka seger då de möter sin gamla koloni Malta på fredag.

Malta - England

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det är toppen som möter botten i grupp C då England reser ned till Malta i jakten på tre nya poäng. Engelsmännen har inlett gruppen med två raka segrar mot sina främsta konkurrenter i toppen och har redan hunnit koppla ett grepp om en av topplaceringarna, medan Malta i förväntad ordning inte har lyckats plocka poäng ännu.

England har sett bra ut under Gareth Southgates ledning och har inlett EM-kvalet på bästa sätt. Italien är en tuff motståndare i kampen om gruppsegern, men i och med segern mot Gli Azzurri på bortaplan i öppningsmötet har England satt sig i en utmärkt utgångsposition inför den resterande delen av gruppspelet. De fick också sin revansch på italienarna efter att ha förlorat EM-finalen mot dem ett par år tidigare och satsar nu på att ta sig dit igen.

Efter att ha slagit Ukraina med klara 2-0 i den nästföljande matchen väntar nu ett betydligt lättare spelschema, med Malta och Nordmakedonien på menyn nu i juni. Något annat än sex nya poäng hade varit väldigt förvånande.

Southgate får dock klara sig utan en rad viktiga namn inför de två kommande matcherna i form av Jude Bellingham, Mason Mount, Ben Chilwell och Reece James bland annat, men kvalitetsskillnaden är så stor att England bör klara sig fint även utan dem.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Går som väntat för Malta

Malta må kanske vara något bättre än länder som San Marino och Liechtenstein, men de är fortfarande en mikrostat som inte har mycket att komma med i landskamper som dessa. De misslyckades med att ta sig ut ur Nations Leagues Liga D sist och lär återigen inte ha någon chans att vara med och utmana om toppositionerna i gruppen.

De stod dock för ett par överraskande insatser i VM-kvalet senast då de lyckades skrapa ihop fem poäng efter att bland annat ha kryssat mot Slovakien. Men de positiva resultaten kom för lite mer än två år sedan nu och sedan dess har det inte sett särskilt ljust ut. Som förväntat har de inlett med två raka förluster, även om siffrorna hölls nere mot både Italien (0-2) och Nordmakedonien (1-2). De sistnämnda hade länge svårt att få hål på malteserna som lyckades freda målet fram till mitten av andra halvlek.

Malta har själva inte varit helt ofarliga framåt i deras två matcher hittills, och hade mycket väl kunnat få in ett mål även mot Italien. För att vara en mikrostat är Malta ganska tuffa defensivt, men England ska lätt kunna vinna detta med några bollar samtidigt som Malta då inte är helt uddlösa. Därmed känns ett spel på över 3,5 mål för 1.70 gånger pengarna hos Coolbet som ett lockande spel här.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 3,5 mål
Odds: 1.70
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 20:45, fredag 16 juni
TV: 
Stream:  viaplay logo