Speltips Malta – Italien 26/3: Ska vara tre poäng

Axel Sjödin Publicerat: 26 mars 2023

På söndag väntar ett medelhavskt möte mellan lilla Malta och den stora fotbollsnationen i Italien från grupp C.

Malta - Italien

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Inför söndagens möte så delar både Italien och Malta på jumboplatsen i gruppen då de inledde kvalet med varsin 1-2-förlust i torsdags. Malta föll borta mot Nordmakedonien medan Italien åkte på en tung förlust mot England framför en besviken hemmapublik i Neapel.

Trots misslyckandet med att ta sig till VM så är det Roberto Mancini som kommer att försöka leda Italien till en ny EM-titel även den här gången. Han fick inte den starten han hade hoppats på då Italien förlorade mot sin främsta konkurrent till gruppsegern i torsdags.

Det finns dock en del bekymmer i den italienska truppen, då de verkligen saknar kvalitet i den sista tredjedelen. Det har varit ett bekymmer under många år, men inför det här landslagsuppehållet så är situationen kanske som allra värst. Tidigare så har Ciro Immobile varit namnet på topp, som kantats av Andrea Belotti bland andra.

Men Immobile har aldrig lyckats prestera i landslaget på sättet som han har gjort i Lazio och han är dessutom skadad nu. Belotti har knappt fått spela och inte gjort ett enda mål i Serie A i år och framåt så ser det tungt ut för Gli Azzurri.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Inga självklara svar i anfallsfrågan

Gianluca Scamacca har inte lyckats i West Ham, samtidigt så får Giacomo Raspadori knappt speltid i Napoli och Wilfried Gnonto är knappast bra nog för att vara frontfiguren i ett italienskt landslag. Alternativen är få, vilket är ovant för en nation som Italien som för inte så länge sedan behövde välja mellan ifall man skulle sätta Alessandro Del Piero eller Francesco Totti i nummer tio-rollen.

Italien ska kunna slå Malta bekvämt alldeles oavsett dock, då hemmalagets största stjärna spelar som central mittfältare i Union Saint-Gilloise och är den enda som håller en hyfsad nivå. Det finns ingen större vits med att titta närmare på Maltas lag i sammanhanget då klasskillnaden ska vara så pass stor.

Frågan är hur och inte om Italien kommer vinna detta. De stod för ett par dråpliga försvarsmissar på fasta situationer mot England, men kvaliteten på motståndet kan knappast jämföras med engelsmännen här. Jag tycker att det är fullt rimliga odds på att Italien vinner utan att släppa in mål för 1.53 hos Bet365.

  Rygga spelet hos Bet365 – Hämta upp till 1250kr i spelkrediter!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Italien vinner mot noll
Odds: 1.53
Bolag: Bet365
Spelstopp: 20:45, söndag 26 mars
TV: 
Stream:  viaplay logo