Speltips Marocko – Guinea Bissau 6/10: Vägskäl i VM-kvalet

Simon Pålsson Publicerat: 6 oktober 2021

Guinea-Bissau har det fortfarande i sina egna händer att ta sig till VM 2022 efter en stark inledning på kvalet i Afrika. Nu möter man Marocko på bortaplan.

Marocko - Guinea-Bissau

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Först och främst kan det vara klokt att ge en snabb uppdatering om hur det egentligen spelas kvalspel i Afrika inför VM 2022 och det är uppenbart att man lider mycket av sin ranking. En ranking som gör att det spelar betydligt färre afrikanska än europeiska landslag i huvudturneringen nästa år.

I praktiken gör det att man måste spela kvalspelet i flera steg och redan nu finns det ett par landslag som inte ens tagit sig till huvudsteget, som får anses vara det andra av totalt tre steg i den här trestegsraketen till afrikanskt VM-kval.

Nu finns det tio kvalgrupper där alla lagen möter varandra två gånger, hemma och borta. Det är bara ettan i varje grupp som går vidare till det sista och helt avgörande steget. Det sista steget är en playoff-omgång.

För att ens kunna nå VM 2022 behöver man alltså först vinna sin kvalgrupp och det är det som ska ske nu. Det är tydligt att grupperna har sina favoriter, men faktum är att ett så här konstigt kvalspel öppnar upp för skrällar.

Kanske är det vad som kan ske i den här gruppen, bestående av Marocko, Guinea-Bissau, Guinea och Sudan?

PROVA COMEON – FÅ 100 KRONOR BONUS! ComeOn är starka på marknader som andra inte tar på lika stort allvar. Gillar du höga odds när du spelar? Då är ComeOn något för dig. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos comeon!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Guinea-Bissau kan skrälla

Om vi frågar spelbolagen är Guinea-Bissau stora underdogs inför den här matchen och det raka spelet kan ge så mycket som 12.00 gånger insatsen på förhand.

Detta trots att det är Guinea-Bissau som toppar gruppen efter två spelade omgångar, om än med en match mer spelad än vad Marocko har.

Marocko har vunnit sin enda match, hemma mot den förmodade slagpåsen Sudan, med 2-0 och tack vare det sitter man bekvämt i en sits där man bara behöver slå Guinea-Bissau för att ta över gruppledningen.

Marocko har också 17 raka matcher utan förlust och är ett av Afrikas mer ”färdiga” landslag, om det är ett uttryck som känns rimligt. Men samtidigt möter man Guinea-Bissau, som är ett landslag som slår helt ur underläge.

Trots att man var stor underdog hemma mot Guinea kunde Guinea-Bissau ta en poäng i den matchen. Trots att man var klar underdog borta mot Sudan kunde Guinea-Bissau ta tre poäng i den matchen. Med andra ord tänker inte jag underskatta Guinea-Bissau här.

Guinea-Bissau +1,75 (asian handicap) spelas till 1.78 gånger insatsen hos ComeOn. Ett av få spelbolag som har många och tidiga odds inför det afrikanska VM-kvalet.

  Rygga spelet hos comeon – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Guinea-Bissau +1,75 (asian handicap)
Odds: 1.78
Bolag: ComeOn
Spelstopp: 21:00, onsdag 6 oktober 2021
TV:  viaplay logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: