Speltips Mexiko – Sverige 16/11: Saknar sina stjärnor

Axel Sjödin Publicerat: 16 november 2022

Sverige möter Mexiko i en vänskapsmatch där motståndarna är i full förberedelse inför det stundande världsmästerskapet.

Mexiko - Sverige

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det blir som bekant inget VM för Sveriges del, men vi får trots allt följa vårt blågula landslag i ett par vänskapsmatcher innan turneringen drar igång. Först ut är matchen mot ett Mexiko som kommer att spela VM i Qatar i grupp C där de direkt ställs inför en viktig match mot Polen på tisdag.

Det senaste året så har svenskar inte haft särskilt mycket att hurra över när det kommer till landslaget. Ett misslyckat VM-kval har följts upp av ett platt fall i Nations League där Sverige numera är klara för Liga C där länder som borde vara klart under Sveriges standard huserar.

Janne Anderssons försök till att förändra Sveriges spel för att anpassa sig till ett mer offensivt lagt spelarmaterial har inte varit lyckat såhär långt. Det tidigare ganska säkra försvarsspelet som har lett Sverige till framgångar i de senaste mästerskapen har varit som bortblåst samtidigt som det inte har kommit särskilt mycket offensiva förbättringar i utbyte.

Inför onsdagens match så saknas dessutom Sveriges två största anfallsvapen i form av Alexander Isak och Dejan Kulusevski, vilket gör att Sverige knappast har någon skräckinjagande trupp under landslagsuppehållet.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Mexiko har hållit en högre nivå

Motståndet lär nog knappast ta ut sig särskilt mycket i en sådan här match då spel i VM som sagt väntar redan på tisdag. Detta är dock deras chans att försöka sätta spelet inför turneringen och de saknar inte heller några av deras bästa spelare som i Sveriges fall.

Dessa båda lag möttes senast i VM och då vann Sverige med klara 3-0, men mycket har hänt sedan dess och den främsta förändringen är helt klart Sveriges klara nedgång. Mexiko har i sin tur stått för ett stabilt VM-kval där de hamnade tvåa bakom överraskningen Kanada endast på målskillnad.

Resultaten sedan dess har varit lite spridda mot sydamerikanskt motstånd, men senast så kommer de i alla fall från en övertygande 4-0-vinst mot Irak, detta trots att de saknar Raúl Jiménez i anfallet. Men oavsett så är de klara favoriter mot ett formsvagt Sverige där många spelare har nött bänk under säsongen.

Vi spelar därmed helt enkelt på att Mexiko vinner den här matchen för 2.15 gånger pengarna hos Bethard.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Mexiko vinner
Odds: 2.15
Bolag: Bethard
Spelstopp: 20:30, onsdag 16 november 2022
TV:  tvtolv logo
Stream:  cmoresport logo

Jämför odds: