Speltips Moldavien – Skottland 12/11: Inget målkalas

Martin Efvergren Publicerat: 12 november 2021

Skottland går för att försvara andraplatsen i gruppen och stora favoriter då man ställs mot Moldavien i VM-kvalet. Matchen spelas fredagen den 12 november 2021 med avspark kl 18.00.

Moldavien – Skottland

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Med två matcher kvar att spela av VM-kvalet toppar Danmark grupp F med sju poäng och har således redan säkrat gruppsegern. För Skottland, som ligger tvåa, gäller nu att hålla Israel bakom sig för att drömmen om VM 2022 i Qatar ska hållas vid liv.

Skottland är fyra poäng före Israel och ställs nu mot ett Moldavien som är sist i gruppen med endast en inspelad poäng.

Även om man har spelat jämnt med både Skottland och Israel den här hösten så har det, totalt sett, inte gått något vidare för Moldavien i det här VM-kvalet. Den enda poängen tog man hemma mot Färöarna men de övriga sju matcherna har man förlorat.

Mot Danmark föll man med hela 8-0 borta och 4-0 hemma. När man mötte Skottland på bortaplan i september blev det dock klart jämnare. Skottarna vann den matchen med 1-0 efter ett tidigt mål av Lyndon Dykes. I Moldaviens senaste match, mot Israel borta, föll man också med uddamålet då det mötet slutade 2-1.

Skottland har svarat för fina insatser under hösten och har nu skaffat sig ett mycket bra läge inför avslutningen. Man har vunnit sina fyra senaste matcher där, framförallt, 1-0-segern borta mot Österrike och 3-2-segern hemma mot Israel har krattat för andraplatsen.

I de två senaste matcherna har det dock suttit långt inne då man avgjorde i sista stund mot både Israel och Färöarna.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Inte Skottlands bästa gren

Skottland har alltså fyra poängs marginal ner till Israel. Efter den här matchen ställs man mot redan klara gruppettan Danmark på hemmaplan på måndag.

Förutsättningarna ser goda ut och nu ska bara säcken knytas till. Men det kanske inte är så ”bara” om man ser till att man haft en del problem mot på pappret sämre motstånd. Man slog Moldavien med 1-0 hemma och senast vann man med samma siffror borta mot Färöarna.

Skottland har allt spela för medan endast heder och ära står på spel för Moldavien. Det gör att Skottland är stora favoriter hos spelbolagen inför det här mötet. En rak tvåa ges till ett odds omkring 1.23.

Skottland har haft medgång på sistone och i synnerhet gäller det QPR-anfallaren Lyndon Dykes som nätat i de fyra senaste matcherna. I tre av dessa matcher har han därtill också varit matchernas enda målgörare.

Det mesta talar förstås för att skottarna kommer lösa en vinst här men jag tror att stundens allvar kan påverka om man inte får in något tidigt ledningsmål. Att föra spelet mot den här typen av motstånd har inte varit Skottlands styrka och jag tror inte att det kommer bli något målkalas här.

Mitt spel blir att det kommer göras under 3 mål (asian handicap) till 1.61 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 3 mål (asian)
Odds: 1.61
Bolag: Expekt
Spelstopp: 18:00, fredag 12 november 2021
TV: 
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: