Speltips Nederländerna – Bosnien & Hercegovina 15/11: Uddlöst hemmalag

Martin Efvergren Publicerat: 14 november 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Både Nederländerna och Bosnien har haft det en aning motigt den senaste tiden. De förstnämnda har problem med målskyttet och det bör kunna borga för en mer målsnål tillställning.

  Rygga vårt speltips hos 888sport!
Annons. 18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen, Nya kunder hos 888Sport.

Nederländerna har inte vunnit på fem raka matcher varav man har kryssat de tre senaste. Visserligen har man ställts mot tufft motstånd men anfallsspelet har inte riktigt fungerat och man har endast förmått göra två mål på dessa fem matcher.

I onsdags spelade man 1-1 hemma mot Spanien där Frank de Boer formerade ett relativt ordinarie lag utifrån den trupp som nu är samlad. Dock skadade sig båda försvararna Nathan Ake och Hans Hateboer och lär inte spela den här matchen.

Vid den senaste landslagssamlingen kryssade man båda sina matcher i Nations League. Efter att först ha förlorat med 1-0 mot Mexiko i en träningsmatcher åkte man till Bosnien & Hercegovina och spelade 0-0 följt av ytterligare en bortamatch mot Italien där man också fick med sig ett oavgjort resultat då den matchen slutade 1-1.

Nederländerna har nu fem poäng i gruppen som toppas av Polen på sju poäng följt av Italien på sex poäng.

Bosnien & Hercegovina har endast kammat hem två poäng i den här gruppen och är således i stort behov av en seger i det här mötet för att kunna ta sig vidare från den här tuffa gruppen.

Även Bosnien & Hercegovina har en sämre svit bakom sig där den straffavgörande förlusten mot Nordirland i kvalspelet till EM är den tyngsta motgången.

Man inledde den senaste samlingen med att förlora det mötet men lyckades trots det mobilisera krafter som räckte för att spela 0-0 mot Nederländerna i den efterföljande matchen. I den tredje matchen föll man dock borta mot Polen med 3-0.

I torsdags spelade man träningsmatch på hemmaplan mot Iran där man svarade för en sämre insats då man förlorade med 2-0.

Nederländerna saknar en målskytt

Förbundskapten Duan Bajevic saknar sin härförare Edin Dzeko och på förhand är Nederländerna stora favoriter i det här mötet. Men även de saknar sin största stjärna Virgil van Dijk och senast lyckades man inte få hål på Bosnien & Hercegovina trots att de kom från en tuff kvalmatch som inkluderat förlängning och förlust efter straffar.

Ser vi till lagen på pappret samt Nederländernas hemmaplansfördel, eller snarare fördelen av att slippa resa, är det här en match som Fran de Boers manskap ska vinna.

Men trots mycket kvalitet har man haft svårt att få offensiven att klicka där man framförallt saknar en producerande målskytt. Frank de Boers val som nia har varit Luuk de Jong som är en bra target-anfallare, men som har haft svårt med målfabrikationen sedan han lämnade den holländska ligan för två år sedan.

Oavsett om Bosnien & Hercegovina saknar bärande spelare eller om man inte har några större chanser i den här gruppen så kan man räkna med att de här landslagsspelarna bär sina tröjor med stolthet. Med den inställning som de normalt spelar med kan de mycket väl stå upp här, precis som de gjorde när lagen senast möttes.

Nederländerna har bara gjort 3 mål på de 6 senaste matcherna och totalt har det gjorts under 2.5 mål i samtliga dessa matcher. Jag finner spelvärde i att även den här matchen kommer att bli målsnål.

Nederländerna – Bosnien & Hercegovina

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Jämför odds: