Speltips Nederländerna – Grekland 7/9: Sexpoängsmatch

Axel Sjödin Publicerat: 7 september 2023

Nederländerna ger sig återigen in i EM-kvalet och ställs direkt inför en viktig match mot Grekland på torsdag.

Nederländerna - Grekland

New Customers Only. 18+. T&Cs Apply. begambleaware.org

Tillsammans med Frankrike är Nederländerna tunga favoriter att lyckas knipa en av topp två-placeringarna, men de har fortfarande mycket jobb kvar att göra. Grekland har satt sig i ett bra utgångsläge för att utmana Nederländerna, och får de bara med sig poäng på torsdag så har de goda förutsättningar för att kunna skrälla.

Grekerna står på sex poäng efter tre spelade matcher, och de vann det kritiska mötet mot Irland under det förra landslagsuppehållet. Förlusten mot Frankrike var högst väntad, men de lyckades i alla fall hålla nere siffrorna och har ett övertag i målskillnad gentemot Nederländerna. Så som det ser ut just nu så är det förmodligen Grekland och Nederländerna som kommer att göra upp om andraplatsen så torsdagens möte är väldigt viktigt för båda lagen.

Grekland har haft väldigt begränsat med framgångar sedan deras fantastiska triumf år 2004, men de har varit på uppgång under senare år. Gus Poyet har gjort bra ifrån sig som förbundskapten och de lyckades tämligen enkelt säkra uppflyttning till liga B i Nations League under hans ledning. Vi får se om de kan rubba Nederländerna.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

All press ligger på Nederländerna

Till skillnad från Poyet så har Ronald Koeman knappast fått den start han hade hoppats på när han nu återigen har tagit över rollen som förbundskapten. Han tog över efter VM och inledde med en förkrossande 0-4-förlust mot Frankrike i vad som skulle vara mötet om förstaplatsen.

Sedan dess har de åtminstone besegrat Gibraltar med 3-0, men föll två gånger om i Nations League-slutspelet efter förluster mot både Kroatien och Italien. Försvarsspelet har inte sett bra ut, vilket elva insläppta mål på tre matcher mot storlag vittnar om.

Det är med andra ord svårt att veta var man har Nederländerna i nuläget, deras insats i VM under Louis Van Gaal var bra, men sedan dess har det inte alls sett lika bra ut. Nu är det upp till bevis i en måstematch mot Grekland, och det känns långt ifrån självklart att Nederländerna enkelt kommer att lösa andraplatsen i nuläget.

Grekerna lär vara väldigt nöjda med en poäng och pressen ligger därmed helt på hemmalaget. Nederländerna har varit sårbara defensivt och det kan Grekland mycket väl straffa. Vi spelar därmed på att Grekland vinner med +1 asian hcp för 2.08 hos Bet365. Det innebär att vi får pengarna tillbaka om Nederländerna vinner med ett mål, förlorar spelet om de vinner med fler och vinner om Grekland tar poäng.

  Rygga spelet hos Bet365 – Hämta upp till 1250kr i spelkrediter!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Grekland +1 hcp
Odds: 2.08
Bolag: Bet365
Spelstopp: 20:45, torsdag 7 september
TV: 
Stream:  viaplay logo