Speltips Nederländerna – Italien 18/6: Mycket att bevisa

Axel Sjödin Publicerat: 18 juni 2023

Nederländerna och Italien drabbar samman i matchen om tredjeplatsen i Nations League under söndagseftermiddagen.

Nederländerna - Italien

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Nederländerna lär vara väldigt bittra över att ha missat chansen att få spela final hemma i Rotterdam, men får slicka såren och blicka framåt mot matchen mot Italien. Tredjeplatsen står på spel på söndagseftermiddagen i en match mellan två landslag som i dagsläget har mycket att bevisa.

Efter uttåget ur VM, där Nederländerna föll på straffar mot Argentina i kvartsfinalen, har Ronald Koeman tagit över som förbundskapten efter Louis van Gaal. Han har inte haft lång tid på sig, men hittills har resultaten knappast imponerat.

I hans första match förlorade de mot Frankrike med 0-4 i EM-kvalet, och även om de tog en förväntad 3-0-seger över Gibraltar efter det så föll de återigen i en stormatch mot Kroatien med 2-4 tidigare i veckan. Det är väldigt många insläppta mål mot tufft motstånd, trots att Nederländerna knappast saknar duktiga försvarare.

En seger mot Italien hade gett dem lite arbetsro, även om ingen lär hurra över en tredjeplats i Nations League. De måste bara bevisa att de kan slå andra stora europeiska nationer igen.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Italien saknar fortsatt spets

Gli Azzurris förlust mot Spanien kom inte direkt som någon större överraskning, även om det på många sätt var en ganska jämn tillställning. Roberto Mancini valde intressant nog att ställa upp med en trebackslinje, men valet av Leonardo Bonucci i mitten lär trots allt ifrågasättas, då veteranen inte har fått mycket speltid under säsongen och tidigt begick ett defensivt misstag som gav Spanien ledningen.

Men defensiven har generellt sett inte varit Italiens problem under senare år. Mot Spanien ställde de upp med en formsvag Ciro Immobile och samma Nicolò Zaniolo som tvingats flytta till Galatasaray efter att han inte riktigt hållit måttet i Roma. Eftersom Immobile aldrig riktigt har lyckats i landslagssammanhang så är det inte direkt en duo som sätter skräck i motståndarna, och det känns typiskt att deras enda mål mot Spanien kom på straff.

Efter att Italien ännu en gång misslyckats med att ta sig till VM och därefter inlett EM-kvalet med en förlust mot England så ökar pressen på Mancini. Precis som för Nederländernas del så har Italien en hel del att bevisa i dagsläget, då de inte längre kan leva på sin EM-titel för två år sedan.

Nederländerna känns i alla fall snäppet vassare i nuläget, eftersom Italien har svårt att producera något framåt. Vi spelar därmed på den raka ettan för 2.40 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Nederländerna vinner
Odds: 2.40
Bolag: Betinia
Spelstopp: 15:00, söndag 18 juni
TV: 
Stream:  viaplay logo