Speltips Nederländerna – Portugal 23/7: Framåtlutat

Axel Sjödin Publicerat: 22 juli 2023

Nederländerna gäller som klara favoriter då de ställs mot Portugal i det andra mötet från grupp E under söndagsmorgonen.

Nederländerna - Portugal

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Portugal har lyckats ta sig till sitt första VM någonsin, och lär vara väldigt nöjda över det. Deras chanser att lyckas ta sig vidare från gruppen ser däremot inte särskilt ljusa ut då både USA och Nederländerna är de klara favoriterna till att avancera till utslagsrundorna. Nederländerna föll mot just USA i finalen i det senaste världsmästerskapet och lär vara sugna på att revanschera sig i år.

Efter en stark avslutning på 10-talet, där Nederländerna vann EM 2017 och tog sig till final i VM 2019, så har det inte gått lika bra under början av 20-talet. Det har blivit uttåg i kvartsfinalen i både det senaste Europamästerskapet och i OS, men känslan är att vindarna har börjat vända under deras nya förbundskapten Andries Jonker.

De har ett slagkraftigt lag som potentiellt kan utmana om en finalplats, men saknar trots allt sin stora offensiva stjärna Vivianne Miedema. Miedema har öst in mål i landslagströjan och hennes frånvaro är ett rejält avbräck för laget.

Men de är alltjämt klara favoriter mot Portugal, som de lyckades besegra med 3-2 i Sveriges grupp under det senaste Europamästerskapet. Nederländerna har alltid varit ganska framtunga och kommer att bli intressanta att följa under mästerskapet.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Portugal har en rutinerad trupp

Portugal kan gå in i turneringen helt utan några förväntningar på sig, men lär såklart försöka göra det bästa av situationen. Portugisisk damfotboll har fått ett uppsving under senare år, och de har tidigare lyckats kvala in till två raka Europamästerskap – även om de slutat sist i gruppspelet vid båda tillfällena.

De har en rutinerad trupp fylld av veteraner, vilket kan vara en fördel i sammanhang som dessa. Resultaten inför VM har sett någorlunda bra ut, med kryss mot England och Wales, en vinst mot Ukraina och en knapp förlust mot Japan under uppladdningen. Det hade varit en oerhört stor skräll ifall Portugal lyckades ta sig vidare från gruppen, men de har absolut möjligheten att sätta käppar i hjulet för ett lag som Nederländerna.

Detta har traditionellt sett varit två ganska målglada lag, vilket vi fick se prov på under det senaste mästerskapet. Därmed så lockar oddsen på att båda lagen gör mål samt att det blir över 2,5 mål för 2.32 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål & BLGM
Odds: 2.32
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 09:30, söndag 23 juli
TV:  tvsex logo
Stream:  viaplay logo