Speltips Nederländerna – Spanien 11/11: Tungt möte

Simon Pålsson Publicerat: 11 november 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Träningslandskamper onsdagen den 11 november 2020 och mötet mellan Nederländerna och Spanien sticker såklart ut redan på förhand.

  Rygga vårt speltips hos comeon!
Annons. Nya kunder hos ComeOn. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Det är ett par dagar kvar till UEFA Nations League och kvalspelet på andra sidor i världen drar igång på allvar igen, men redan nu har många landslag samlats och laddar upp för vad som komma skall med träningslandskamper.

Med UEFA Nations League har vi fått en situation där de största nationerna främst möter andra tungviktare, och det brukar få positiva effekter för matcherna eftersom det är mestadels tunga matcher som nu spelas.

Det verkar också som att ett par av tungviktarna vants sig vid detta och gärna spelar tunga matcher hela tiden, eftersom det rimligen är mer utvecklande.

Så trots att det bara är en träningslandskamp ska vi på onsdagen få njuta av matchen mellan Nederländerna och Spanien, två fotbollsnationer som faktiskt inte spelat mot varandra i officiella sammanhang på fem år.

2010 spelade man som bekant mot varandra i en tung VM-final, en mycket klassisk fotbollsmatch, men det är alltså tio år sedan och mycket har verkligen hänt.

Reserverna får chansen

Nederländerna har öppnat UEFA Nations League på ett ganska trevande sätt och har inte mer än fem poäng efter fyra spelade matcher. Detta efter tre raka matcher utan vinst efter den inledande segern mot Polen, med 1-0 på hemmaplan.

På många sätt har Nederländerna en lovande generation fotbollsspelare, men det är också uppenbart att landslaget har försvagats avsevärt nu när mittbacken Virgil van Dijk inte kan spela och inte kommer att kunna göra det på ett bra tag. Förhoppningen är att han ska hinna tillbaka i spel till sommarens Europamästerskap.

Spanien förlorade faktiskt senast mot Ukraina, förvånande nog, men har i övrigt sett starka ut på sistone. Det som möjligen sticker ut är att man inte sprudlar på samma sätt som för ett par år sedan, men det är å andra sidan ett stabilt landslag i defensiven och organisationen.

Min känsla är att det här mötet snarare blir lite avslaget och att en målfest ligger ganska långtifrån den väntade verkligheten.

Under 2,5 mål spelas till 1,88 gånger smeten hos ComeOn.

Holland - Spanien

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Jämför odds: