Speltips Nederländerna – Sydafrika 6/8: Klasskillnad

Axel Sjödin Publicerat: 5 augusti 2023

Det gäller att vara uppe tidigt ifall man vill följa åttondelsfinalen mellan Nederländerna och Sydafrika under söndagsmorgonen.

Nederländerna - Sydafrika

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Lite oväntat så lyckades Nederländerna knipa förstaplatsen i gruppen över USA, och belönas därmed genom att ställas mot överraskningen Sydafrika i åttondelsfinalen. Nederländerna gäller som solklara favoriter inför mötet och allt annat än avancemang hade setts som ett fiasko.

Det kändes på förhand självklart att Nederländerna och USA skulle avancera från grupp E, men att Nederländerna lyckades sno åt sig förstaplatsen kom något oväntat. De stod upp rätt bra mot turneringsfavoriterna USA, även om det var amerikanskorna som skapade något fler vassa chanser. Men 1-1 i det mötet bäddade för en gruppseger ifall de skulle lyckas slå Vietnam med stor marginal.

Det blev hela 7-0 mot Vietnam då Oranje körde över motståndet fullständigt. Det blir snudd på ointressant att mäta Nederländernas styrka mot ett så dåligt motstånd som Vietnam, men det ska också vara en rejäl kvalitetsskillnad gentemot Sydafrika, så kanske kan vi få se en överkörning även här.

Även utan Vivianne Miedema i truppen har de i alla fall bevisat att de är farliga offensivt, och mot ett Sydafrika som knappast tog sig vidare på grund av sin defensiva prestation kan det mycket väl bli ett målrikt möte.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Defensiven räcker inte till

Sydafrika var väldigt nära att skrälla mot ett blekt Sverige i öppningsmötet, men föll till slut efter att Amanda Ilestedt prickat in det avgörande målet på en hörna i den 90:e minuten. Därefter var de det bättre laget mot Argentina, men fick bara med sig en poäng i en dramatisk 2-2-match. Inför den sista omgången behövde de alltså vinna mot Italien, där de var tungt nederlagstippade.

Det blev en oerhört dramatisk och spännande match mot italienskorna. Matchen bjöd på flera vändningar, och även om Italien var det lag som skapade klart flest målchanser så lyckades Sydafrika till slut vinna med 3-2 efter att avgörande mål i den 92:a minuten.

Sydafrika har inte haft några problem med att få hål på motståndet såhär långt, men de har också ofta tappat ledningar och känns inte alls särskilt stabila bakåt. Italien var inte tillräckligt skickliga för att utnyttja det, men Nederländerna är mycket målfarligare än vad Italien är. Överspelet går för låga odds här, men inte många verkar tro att Sydafrika ska kunna bidra till målskörden. De har uppenbart visat att de är målfarliga och för 2.31 gånger pengarna hos Coolbet så tycker jag trots allt att spelet på att båda lagen gör mål och att det blir över 2,5 mål är spelvärt.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål & BLGM
Odds: 2.31
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 04:00, söndag 6 augusti
TV:  tvsex logo
Stream:  viaplay logo