Speltips Nigeria – Kanada 21/7: Klara favoriter

Axel Sjödin Publicerat: 20 juli 2023

Under natten till fredag spelas den andra matchen i grupp B mellan Nigeria och Kanada i Melbourne.

Nigeria - Kanada

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Gruppen, som av vissa har kallats för dödens grupp, består i övrigt av värdnationen Australien och Irland, och det kommer inte att bli en lätt grupp att ta sig vidare från för något av lagen. Men det är trots allt Australien och Kanada som är tunga favoriter till att avancera, vilket inte är konstigt med tanke på kanadensiskornas senaste framgångar i de olympiska spelen.

Kanada tog nämligen sin första stora internationella titel då de vann mot Sverige på straffar i OS i Tokyo för två år sedan, och har i stort sett samma trupp nu som då. Detta lär bli det sista mästerskapet för flera stora profiler och de lär snart så inför ett generationsskifte, men ännu får de ses som ett starkt och rutinerat lag som ska ha chansen att ta sig ganska långt.

Under tränare Bev Priestmans ledning har Kanada framförallt varit ett defensivt starkt lag, vilket vi också fick se i Tokyo senast då de bara släppte in ett enda mål i slutspelet. I matcherna inför VM har resultaten kanske inte varit lika betryggande, men de lär trots allt gå in med gott självförtroende i och med att mött både Australien och Nigeria två gånger om under fjolåret, vilket har resulterat i tre vinster och ett kryss.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Nigeria har haft problem utanför planen

Nigeria har länge varit Afrikas klart bästa representant i VM-sammanhang, men resten av kontinenten har börjat komma ikapp och inför den stundande turneringen finns det en del orosmoln på himlen. De åkte ut i semifinalen i Afrikanska mästerskapet, en turnering som de har dominerat under de senaste decennierna, och vägrade bland annat träna inför bronsmatchen på grund av uteblivna betalningar.

Det har varit en del problem utanför planen som har påverkat bilden av Nigerias chanser i sommar, men det finns i alla fall gott om talang i truppen, även om de kommer att få det svårt att hävda sig mot motståndet i grupp B. De tog sig vidare till åttondelsfinal senast, även om de slutade trea i gruppen, men här kommer det att krävas en topp två-placering mot tufft motstånd – så en eller två skrällar kommer att krävas.

Spelbolagen verkar tro på en målrik match, men i deras senaste mästerskap så var det bara en av sex matcher som slutade med över 2,5 mål för Kanadas del, och de lär inte ta några risker i försvaret. Jag tror att kanadensiskorna kommer att ta en ganska trygg seger utan för många mål och därmed lockar spelet på Kanada kombinerat med under 3,5 mål för 2.22 hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Kanada & under 3,5 mål
Odds: 2.22
Bolag: Betinia
Spelstopp: 04:30, fredag 21 juli
TV:  tvsex logo
Stream:  viaplay logo