Speltips Nordirland – Italien 15/11: Pressade att vinna

Axel Sjödin Publicerat: 15 november 2021

Italien möter Nordirland och har allt i egna händer när det kommer till att säkra avancemang till VM nästa år.

Nordirland - Italien

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det var en dramatisk match i fredags då gruppfinalen i grupp C utspelades på Stadio Olimpico i Rom mellan Italien och Schweiz. Vinnaren skulle i stort sett säkra direktplatsen till VM, men de fick tillslut dela på poängen och sitter nu båda på 15 poäng inför den sista omgången.

Italien har dock bättre målskillnad med två fler gjorda mål, vilket ger dem en klar fördel här. Tur är väl det för Jorginho som brände straff mot Schweiz med minuten kvar att spela, ifall Italien på något oväntat vis inte tar direktplatsen till VM så är det på den straffen folk kommer att peka, men ifall de nu inte lyckas vinna mot Nordirland med ett par bollar så har Italien kanske andra problem.

Men trots EM-vinsten i somras så är italienarna nog fortsatt skärrade över att ha missat VM 2018 då de rök mot Sverige i ett dubbelmöte i play-off. Det ska dock sägas att Roberto Mancinis Italien är långt mycket bättre än Gian Piero Venturas som förlorade mot Sverige, så det är svårt att se Italien misslyckas med att gå till VM nästa år i en situation som denna.

ETT AV SVERIGES HETASTE SPELBOLAG JUST NU! Vi har gjort en bedömning av alla nya spelbolag och insett att CampoBet är svaret för den som vill prova ett nytt, hett spelbolag i Sverige. Nya kunder får dessutom 100 kronor i bonus. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos campobet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Nordirland är inte helt lätta att knäcka

Motståndet är inte det bästa, men Nordirland har ändå lyckats plocka en del poäng under kvalet och höll Italiens rivaler Schweiz mållösa då de båda lagen möttes i Belfast. Trots en del tuffa motståndare i gruppen så har Nordirland ändå bara släppt in sju mål på sju matcher hittills och är inte helt lätta att få hål på.

Italien har inte heller varit kända för att ösa in mål direkt så ifall det skulle uppstå några som helst problem så är det inom det området med all sannolikhet. Ifall första målet dröjer för länge finns det risk att det blir lite nervös i det italienska lägret.

Men ifall det är något spelarna besitter så är det rutin och de har trots allt varit väldigt duktiga på att städa undan sämre lag under de senaste åren även om de har stött på en del farthinder på vägen under VM-kvalet.

Även om Italien säkerligen har målskillnaden i jämförelse med Schweiz i bakhuvudet så tror jag knappast att det blir något målkalas här. Oddsen för under 2,5 mål är bra för 2.16 hos Campobet och det blir även vår rek till matchen.

  Rygga spelet hos Campobet – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 2.16
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 20:45
TV:  tvtolv logo
Stream:  cmoresport logo

Jämför odds: