Speltips Nordirland – Litauen 12/11: Bottenmöte

Martin Efvergren Publicerat: 11 november 2021

Nästjumbon Nordirland är favoriter när man tar emot jumbon Litauen i VM-kvalets grupp C. Matchen spelas fredagen den 12 november 2021 med avspark kl 20.45.

Nordirland - Litauen

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

I den här femlagsgruppen står avgörandet mellan Italien och Schweiz i toppen. Trea är Bulgarien som är tre poäng före Nordirland som har en match mindre spelad. Litauen är sist i gruppen, två bakom Nordirland.

Med två matcher kvar att spela är Nordirland nio poäng efter Schweiz på andraplatsen. Man kan därmed som bäst bli trea.

Nordirland har, som vanligt, varit svårslagna, målsnåla och idogt kämpande men vad gäller den offensiva produktionen och förmågan att vinna matcher är man ganska långtifrån de allra bästa. När man senast mötte Litauen på bortaplan i september lyckades man emellertid med de bitarna då man vann den matchen med klara 4-1.

Därefter klarade man även att spela 0-0 hemma mot Schweiz men föll därefter i returen på bortaplan med 2-0. I sin senaste match förlorade man även mot Bulgarien borta med 2-1.

Litauen tog sina första och enda poäng vid den senaste landslagssamlingen då man besegrade Bulgarien med 3-1 på hemmaplan. Därefter åkte man på en ny förlust med 4-0 hemma mot Schweiz.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Fördel Nordirland

Nordirland bevisade vid det senaste mötet att man är det bättre laget av dessa två och en titt på lagens målskillnad understryker även detta. Nordirland är bara två poäng före Litauen i tabellen men man har en match mindre spelad och framförallt har man bara släppt in 7 mål på 6 matcher, att jämföra med Litauen som har släppt in 18 mål på 7 matcher.

Samtidigt har Nordirland bara gjort 5 mål och 4 av dessa satte man dit mot just Litauen. Defensivt håller Nordirland hög klass men offensivt behöver man bli mycket vassare om man ska kunna utmana om mästerskapsplatser.

Inför den här matcher står man emellertid som klara favoriter där ett rakt spel på hemmalaget ger omkring 1.48 gånger insatsen.

Nordirland kommer med goda minnen från det senaste mötet mot Litauen och på hemmaplan är man generellt starka. Litauen sprattlade till och vann mot Bulgarien i oktober men har därutöver fått stryk med 5-0 och 4-0 mot Italien och Schweiz i de senaste matcherna.

Nordirland ska vara ett något bättre lag än Litauen och det bör man komma att visa även den här gången. Den offensiva förmågan är fortsatt ett frågetecken men jag tror att man kommer göra tillräckligt för att vinna matchen och troligen kan man hålla nollan bakåt.

Mitt spel blir därför Nordirland -1 (asian handicap) till 1.77 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Nordirland -1 (asian)
Odds: 1.77
Bolag: Expekt
Spelstopp: 20:45, fredag 12 november 2021
TV: 
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: