Speltips Nordirland – Slovakien 12/11: Vilka når EM-slutspelet?

Simon Pålsson Publicerat: 12 november 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Nordirland eller Slovakien kommer att spela EM 2021. Men vilket av länderna vinner kvalfinalen torsdagen den 12 november 2020?

  Rygga vårt speltips hos 888sport!
Annons. Nya kunder hos 888sport. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Att det är en speciell EM-turnering som kommer att avgöras nästa sommar vet vi om sedan tidigare och med tanke på coronasituationen som råder, eller har varit en stor del av verkligheten i Europa på sistone, är det inte direkt mindre märkliga omständigheter.

Men rent sportsligt är det ett mästerskap som ser ut att spelas på flera platser (även om man diskuterar en förändring av det) samtidigt som hela mästerskapet har utökats till att innefatta fler lag. Det som tidigare varit en tät turnering med 16 lag är nu betydligt större, med fler lag och lite lägre generell nivå som följd.

Men det här öppnar också för fotbollsländer som kanske inte annars hade varit med i ett Europamästerskap, och Nordirland samt Slovakien hör naturligtvis till den skaran. Det är nationer som i sina bästa stunder kan ha riktigt fina generationer, men som inte prenumererar på en plats i ett EM-slutspel direkt.

Nu är man bara en enda match ifrån att få spela EM 2021 och det enda som krävs är en vinst i den playoff-final som lagen ska spela mot varandra, i nordirländska Belfast för att vara exakt.

Nordirland tog sig imponerande nog vidare till den här finalen efter att vunnit sin semifinal mot Bosnien-Hercegovina efter straffläggning. Då spelade man otroligt bra defensiv fotboll under ordinarie tid, vilket la grunden för avancemanget.

Slovakien slog ut Irland och har därför, återigen, visat att man har vad som krävs för att slå ett lag från öarna. Det måste man ta och imponeras av. Det lär också vara en liten fördel inför matchen borta mot Nordirland.

Ingen målfest i EM-kvalet

Enligt den officiella rapport som jag har lyckats komma över inför matchen ser det inte ut som att Nordirland kommer att ha några speciella tapp inför den här matchen. För deras del är det en stor fördel att kunna spela matchen på hemmaplan, eftersom merparten av spelarna hör hemma i Storbritannien till vardags.

Inför onsdagens träningslandskamp mellan Sverige och Danmark har exempelvis alla spelare från Premier League tvingats att stanna hemma, då landets restriktioner säger åt invånarna att inte åka till Danmark om man vill kunna åka tillbaka till Storbritannien igen. Men det är alltså en situation som inte drabbar Nordirland alls.

Därmed kommer man att kunna formera starkast möjliga lag och det mesta pekar på att förbundskaptenen Ian Baraclough formerar ungefär samma lag som senast det begav sig.

Slovakien då? Jo, här finns ett par tunga tapp som inte kan spela. Martin Dubravka och Martin Skrtel är väl spelarna som jag mest hoppar till på. Men det finns också Matus Bero, Lukas Stetina, Martin Koscelnik och Robert Bozenik på den ordinarie skadelistan.

Milan Skriniar får en otroligt viktig roll i mittförsvaret och det mesta här pekar på att vi får se ny oerhört tät historia när allt ska avgöras.

Under 2 mål (asian handicap) spelas till 1,79 gånger smeten hos 888sport.

Nordirland - Slovakien

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Jämför odds: