Speltips Nordmakedonien – Rumänien 8/9: Guldläge

Simon Pålsson Publicerat: 6 september 2021

VM-drömmen lever för både Nordmakedonien och Rumänien, som nu ställs mot varandra i en potentiellt avgörande kvalmatch den 8 september 2021.

Nordmakedonien - Rumänien

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det finns knappt någonting större som fotbollsspelare att få uppleva ett stort mästerskap och självklart är det en större grej för spelare från mindre fotbollsnationer, just eftersom det sker så väldigt sällan.

Det är vanligtvis de stora drakarna som tar sig hela vägen till VM-slutspelet och inte minst med tanke på hur det europeiska kvalspelet är formerat, med en väldigt hård seedning som gynnar de bästa lagen, är det som upplagt för endast stora nationer från Europa som sedan ska spela i VM.

Samma sak gäller inför VM 2022, men det finns nu ett par skrällar som kan vara på väg att ske. Inte minst när det handlar om andraplatserna, som i åtta av tio fall leder till playoff, kan det vara guldläge för ett par av nationerna just nu.

Det gäller inte minst Nordmakedonien och Rumänien, som tillsammans med Armenien slåss om den där andraplatsen bakom Tyskland. Faktum är att inte heller tyskarna är en helt given gruppvinnare här, men det ska såklart extremt mycket till för att man ska klanta till det.

Tyskland – 12 poäng
Armenien – 10 poäng
Rumänien – 9 poäng
Nordmakedonien – 8 poäng

Det var många som trodde på Island som laget att slå här, men det har återigen varit ett svagt kvalspel från deras sidan. Med fyra poäng räknar jag redan bort islänningarna från toppstriden.

PROVA 888 SPORT – MED EN AV SVERIGES BÄSTA BONUSAR! Det populära spelbolaget 888sport satsar hårt i Sverige. Nu kan du hämta upp till 100 kronor tillbaka i cash. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos betsson!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Ångestfylld match

När Nordmakedonien och Rumänien nu möts på onsdagskvällen tror jag att båda lagen har det i sig att verkligen försöka gå för vinsten här. För en trepoängare innebär inte bara att man lämnar det andra laget bakom sig. Det innebär framförallt att man sätter sig själva i ett väldigt bra läge i toppen.

Det lag som förlorar kommer, givet att Tyskland och Armenien vinner sina kvalmatcher samma kväll (helt enligt plan med tanke på motståndet), att sitta i ett läge där VM-drömmen nog är död. Medan vinnaren kan fortsätta drömma hela vägen in i mål.

Ett oavgjort resultat gör att båda lever vidare, men det är trepoängaren behövs för att helt realistiskt kunna börja titta på hotell i Qatar inför vintern 2022, bara för att vara på den säkra sidan alltså.

Nordmakedonien spelade 2-2 mot Island senast, och 0-0 mot Armenien innan det. Formen är alltså helt okej.

Rumänien har två raka vinster, mot Island på bortaplan och hemma mot jumbon Liechenstein, under den här månaden. Det är lovande papper för deras del. Därför har jag svårt att se hur man ska förlora här.

I våras vann Rumänien med 3-2 på hemmaplan, men nu tänker jag mig en mer försiktig match. Ingen vill släppa in det där första målet.

Under 2,5 mål spelas till 1.73 gånger insatsen hos 888sport.

  Rygga spelet hos 888sport – upp till 100 kronor tillbaka i cash!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1.73
Bolag: 888sport
Spelstopp: 20:45, onsdag 8 september 2021
TV:  cmoreplay logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: