Speltips Norge – Filippinerna 30/7: Allt i egna händer

Axel Sjödin Publicerat: 29 juli 2023

Norge är pressade att vinna mot Filippinerna för att ens ha en chans till avancemang från grupp A.

Norge - Filippinerna

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Norge var klara förhandsfavoriter till gruppsegern inför mästerskapet, men förutsättningarna har förändrats helt och hållet inför den sista gruppspelsomgången. Filippinerna förväntas i sin tur bli gruppens slagpåse, men har trots allt ett bättre utgångsläge än norskorna inför den sista och avgörande matchen.

Det ekar fortfarande tomt i det norska målprotokollet efter de två första omgångarna, men de är alltjämt tunga favoriter inför det avslutade mötet mot Filippinerna. De borde förmodligen ha lyckats spräcka nollan mot både Nya Zeeland och Schweiz, men så har det inte blivit och norskorna står nu på en ynka poäng inför den avslutande omgången – de måste därmed vinna för att ha någon som helst chans till avancemang.

Det har inte varit någon harmonisk stämning i den norska truppen efter att spelare gjort uttalanden i media efter att ha blivit bänkade, samt att resultaten absolut inte har gått deras väg. Men vinner de med två måls marginal mot Filippinerna är de vidare och de har därmed fortfarande allt i egna händer.

Norge nådde kvartsfinal senast, så ett tidigt uttåg hade verkligen setts som ett rejält bakslag. All press ligger därmed på dem, och nu är det dags att få det att lossna offensivt ifall de vill vara kvar i turneringen.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det krävs en ännu större skräll från Filippinerna

Filippinerna lär redan vara nöjda med att ha tagit sin första vinst i VM någonsin då de grusade värdnationen Nya Zeelands drömmer om ett tidigt avancemang i den senaste omgången. Men de har också ett bra utgångsläge för att hoppas på mer inför den sista rundan. De står på tre poäng, med sämre målskillnad än Nya Zeeland. Så ifall de nu inte vinner så kommer de åtminstone att behöva kryssa och förlita sig på andra resultat för att ta sig vidare.

Kvaliteten på truppen är dock inte särskilt hög, och att de lyckades vinna senast säger förmodligen mer om Nya Zeelands tillkortakommanden än om Filippinernas styrkor. Det känns föga troligt att de ska kunna rå på förhandsfavoriten Norge, hur dåligt de än har spelat, i avslutningsomgången.

Filippinerna har inte mycket offensiv kvalitet och det ska nog väldigt mycket till för att de ska lyckas få hål på detta Norge. Oddsen är kanske inte särskilt höga, men jag anser trots allt att det bästa spelet inför matchen är att Norge lyckas vinna mot noll för 1.52 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Norge vinner mot noll
Odds: 1.52
Bolag: Betinia
Spelstopp: 09:00, söndag 30 juli
TV:  tvsex logo
Stream:  viaplay logo