Speltips Norge – Grekland 6/6: Tuff nöt att knäcka

Axel Sjödin Publicerat: 5 juni 2021

Norge och Grekland möter varandra på neutral mark i Málaga för att avrunda landslagsuppehållet.

Norge - Grekland

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Till skillnad från flera av de andra matcherna vi täcker så kommer inget av dessa lagen att spela EM i sommar och således behöver de inte spara på krafterna inför nästa vecka. Inget av lagen kommer att spela landslagsspel förrän i september och båda kommer vilja avsluta landslagsuppehållet på bästa möjliga sätt med en vinst här.

Vårt grannland i väst har två raka uddamålssegrar i ryggen, tidigare i veckan vann de med 1-0 mot Luxemburg och de avslutade VM-kvalet senast med samma resultat mot Montenegro. Att de vann mot Montenegro får ses som ett styrkebesked då de har flera vassa spelare som spelar på europeisk toppnivå, att de däremot inte fick med utdelning mot Luxemburg nu i onsdags är lite oroväckande för norsk del.

Man ska dock inte läsa in alltför mycket i resultat från vänskapsmatcher så matchen mot Luxemburg kan man kanske ta med en nypa salt. I VM-kvalet så är Norge fortfarande med i grupp G där Turkiet toppar på sju poäng och Norge tillsammans med Nederländerna och Montenegro sitter på sex poäng. De lär nog falla av snart, men det är ingen dålig början på kvalet för Norge.

Grekland har en imponerande svit

Det är nog många svenskar som tittat lite extra på Grekland nu under våren då de är med i Sveriges grupp i VM-kvalet. De har lyckats sätta käppar i hjulet för att par stora fotbollsnationer på senaste och har visat sig vara en svår nöt att knäcka. Tankarna förs tillbaka till Otto Rehhagels Grekland som vann EM 2004 och var väldigt svåra att möta på grund av deras defensiv. Det här laget är såklart inte lika bra men har en liknande spelstil.

Så sent som i torsdags lyckades de kryssa mot Belgien i en 1-1 match där motståndarna var utan flera av sina stjärnor och hade på grund av det svårt att dominera matchen. Men man ska inte ta något ifrån Grekland heller som trots allt överraskade. De hjälpte Sverige genoma att göra precis samma sak mot Spanien i vår VM-kvalgrupp då de med 20% bollinnehav ändå lyckades få med sig en pinne hem.

Även om Grekland kanske inte imponerat spelmässigt så förlorar de väldigt sällan matcher. Den senaste matchen de förlorade var 2019 mot Italien och även om man mött en del mindre tuffa nationer i Nations League så innefattar ändå deras 13 matcher långa svit flera lag som är bättre än Norge.

Grekland har dock inte varit strålande offensivt så det är lite riskabelt att spela på en rak vinst, men en dubbelchans för 1.66 hos Betsson är faktiskt inte alls dumt med tanke på hur Grekland sett ut under våren.

  Rygga spelet hos Betsson – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Dubbelchans X2
Odds: 1.66
Bolag: Betsson
Spelstopp: 19:00
TV:  cmoresport logo
Stream:  cmoresport logo

Jämför odds: