Speltips Norge – Israel 11/11: Rakt spel (INSTÄLLD)

Simon Pålsson Publicerat: 11 november 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

MATCHEN ÄR INSTÄLLD!

  Rygga vårt speltips hos betsson!
Annons. Nya kunder hos Betsson. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

MATCHEN ÄR INSTÄLLD!

Det må bara vara en träningslandskamp, och möjligen finns det inte samma iver att vinna fotbollsmatcher då, men man kan inte heller blunda för att det finns ett synnerligen tydligt favoritskap inför onsdagens möte mellan Norge och Israel.

Det är bara en träningslandskamp och inga poäng räknas, och i ett sådant läge är det uppenbart att hunger blir en annan drivkraft, en viktigare drivkraft. Det må vara en stor fördel för Norge, som har en gedigen samling unga spelare som nu knackar på dörren för att få ta mer ansvar.

Nu har Real Madrid i för sig fått klara sig utan Martin Ödegaard under säsongsinledningen och vi har inte fått se vad den norske mittfältaren kan göra, men det finns gott om andra spelare på toppnivå som vi verkligen vill se, och som redan nu har visat prov på utveckling.

Erling Braut Haaland är väl det klarast lysande exemplet och det norska underbarnet fortsätter att bara ösa in mål för sitt Borussia Dortmund. Nu har han också blivit en återkommande landslagsmålskytt och med så pigga ben kan jag inte se hur han inte ska få speltid här också.

Norge har visat ruskigt fin form i UEFA Nations League, efter det snöpliga uttåget i kvalspelet till Europamästerskapet, med tre vinster på fyra försök. Den enda förlusten kom mot Österrike, men i övrigt har man städat av sina motståndare.

Israel räcker inte till

MATCHEN ÄR INSTÄLLD!

Israel är kanske inte fotbollsnationen nummer ett och är sannerligen ett landslag som lätt faller aningen i glömska. Det vore kanske konstigt annars, med tanke på att man så sällan spelar mästerskap och att man inte heller har några enorma stjärnor som är drivande.

I UEFA Nations League har man bara en vinst hittills och det som är riktigt deppigt är att man redan i playoff-semifinalen till EM 2021 åkte ut mot Skottland. Det skedde dock på straffar. Ett minst sagt deppigt avslut på den drömmen alltså.

Generellt sett tror jag att hemmalagen har stora fördelar den här onsdagskvällen, när det är träningslandskamper som gäller rakt igenom. Min känsla är också att Norge är ett bättre fotbollslag som bör städa av det här.

Norge vinner spelas till 1,55 gånger smeten hos Betsson.

Norge - Israel

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Jämför odds: