Speltips Norge – Lettland 13/11: Svårslaget bortalag

Martin Efvergren Publicerat: 12 november 2021

Norge har fortfarande ödet i egna händer när man tar emot Lettland i VM-kvalet. Matchen spelas lördagen den 13 november 2021 med avspark kl 18.00.

Norge – Lettland

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

VM-kvalets grupp G toppas av Nederländerna som är två poäng före Norge. De båda lagen möts i en förmodad direkt avgörande gruppfinal i Nederländerna på tisdag. En tuff uppgift för Norge men man har i alla fall avgörandet i egna händer. Samtidigt är Turkiet bara två poäng bakom Norge och kampen om andraplatsen kan därmed bli minst lika dramatisk.

För Norges del gäller först och främst att man måste besegra nästjumbon Lettland. När man senast möttes i september gjorde man vad som krävdes och vann med 2-0. Därefter har man även besegrat Gibraltar med 5-1, spelat 1-1 borta mot Turkiet samt vunnit med 2-0 hemma mot Montenegro.

Nu gästas man alltså av ett Lettland som bara tagit fem poäng på åtta matcher men som har varit en jobbig motståndare som stått upp väl i samtliga sina matcher. Största meriten är att man fick med sig ett kryss i bortamötet mot Turkiet i våras.

Vid den senaste landslagssamlingen förlorade man bara med 1-0 hemma mot Nederländerna och med 2-1 hemma mot Turkiet efter att bortalaget avgjort på straff på tilläggstid.

ETT AV SVERIGES HETASTE SPELBOLAG JUST NU! Vi har gjort en bedömning av alla nya spelbolag och insett att CampoBet är svaret för den som vill prova ett nytt, hett spelbolag i Sverige. Nya kunder får dessutom 100 kronor i bonus. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos campobet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Inget målkalas

Norge har inte lyckats kvalificera sig för något mästerskap under hela 2000-talet. Frågan är nu om den här upplagan under Ståle Solbakkens ledning har det som krävs för att lyckas.

På pappret har man förmodligen det bästa laget sedan 1990-talet och Drillos tid. Nu när allt ska avgöras får man dock klara sig utan den skadade världsstjärnan Erling Haaland.

Haaland saknades emellertid även vid den senaste samlingen och då var det andra spelare som klev fram. I spelare som Elyounoussi, Ödegaard, Sörloth, Hauge och King har Solbakken flera alternativ att laborera med.

Kvaliteten finns i Norge, frågan är snarare om man har den mentala styrkan som krävs för att bryta en så lång period av misslyckade försök att nå ett mästerskap. Det är lite av en barriär att bryta och min bedömning är att chanserna att lyckas är bättre än på mycket länge.

Lettlands poängskörd har varit skral men man är ingen blåbärsnation. De har varit svårforcerade genom hela det här VM-kvalet och har inte släppt in fler än 2 mål i fler än en match. Norge vann med 2-0 senast och det känns som den mest sannolika utgången även den här gången.

Mitt spel blir därför att det kommer göras under 3.5 mål totalt i den här matchen till 1.62 gånger pengarna hos CampoBet.

  Rygga spelet hos Campobet – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 3.5 mål
Odds: 1.62
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 18:00, lördag 13 november 2021
TV:  cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: