Speltips Norge – Nederländerna 1/9: Viktigt möte

Axel Sjödin Publicerat: 1 september 2021

Norge ställs inför en riktig ödesmatch i grupp G då favoriterna Holland kommer på besök till Ullevål Stadion i Oslo.

Norge - Nederländerna

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det gick inte riktigt som beräknat från Nederländernas sida i EM när de efter gruppseger placerades på den lättare halvan av slutspelsträdet och var favoriter till att nå åtminstone en semifinal. Det tog dock stopp i åttondelen mot Tjeckien efter att den unge Juventusförsvararen Matthijs de Ligt dragit på sig ett rött kort tidigt i andra halvlek, vilket gav Tjeckien kontroll över matcher.

De förlorade tillslut med 0-2 och uttåget i åttondelen var ett faktum. Tränare Frank de Boer avgick då pressen som förbundskapten blev för mycket enligt egen utsago och han har nu ersatts den välbekante Louis van Gaal. Han har varit förbundskapten för Nederländerna vid två tidigare tillfällen och matchen mot Norge blir nu inledningen på hans tredje.

Det ska bli intressant att se om Van Gaal, som börjar bli till åren, fortfarande har någonting att erbjuda landslaget. Spelet fram till matchen mot Tjeckien såg i alla fall bra ut under De Boer och Van Gaal tar nu över ett landslag som precis genomgått en generationsväxling och ser starkare ut än vad det gjort på många år.

De är solklara favoriter i den i dagsläget mycket jämna grupp G, men på grund av en överraskande förlust mot Turkiet i öppningsomgången så är tabellen jämnare än väntat. Under detta landslagsuppehållet väntar dock matcher mot samtliga konkurrenter som ännu hänger med i klungan då matcher mot Norge, Montenegro och Turkiet ska avverkas innan klubbfotbollen sätter igång igen.

FÅ 100 KRONOR TILLBAKA OM DU FÖRLORAR PÅ DITT FÖRSTA SPEL! 888sport har börjat storsatsa på Sverige och som ny kund för du möjlighet att spela riskfritt på ditt första spel. Satsa 100 kronor och få tillbaka insatsen om du förlorar. Läs mer eller registrera dig här!

hämta bonus – 100 kronor freebet hos 888sport!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Norge har spets för första gången på länge

Mästerskapen har inte direkt avlöst varandra för norsk del och det var nu över tjugo år sedan sist de deltog i EM 2000. Deras planer på att komma in i EM nu när de ökat till 24 lag grusades av Sverige som snodde åt sig andraplatsen i EM-kvalgruppen sist, men här har de återigen chansen att försöka komma tillbaka till fotbollens finrum.

Norge har genom Erling Braut Haaland och Martin Ödegaard fått lite hopp om att faktiskt kunna hävda sig i världsfotbollen. Samtidigt som de har världsspelare på vissa positioner så är de dock väldigt medelmåttiga på andra och det kommer krävas en väldigt stor laginsats för att ta Norge över mållinjen och in i VM.

De fick med sig en fruktansvärt viktig 1-0 seger borta mot Montenegro i den andra omgången efter att – precis som Holland – ha förlorat mot Turkiet i öppningen. Det är vinsten mot Montenegro som satt dem i ett bra utgångsläge här, men det gäller att bygga vidare på den vinsten. Vinner de mot Lettland och Gibraltar under det här uppehållet så är de fortfarande med i racet, vilket är det viktiga då många nog inte förväntar sig poäng mot Nederländerna.

Haaland har kommit igång bra i Dortmund med tre mål på de tre första matcherna i Bundesliga, men han har ännu inte lagt ett mål för Norge i VM-kvalet. Norge har mycket offensiv kvalitet, men saknar egentligen mittfältet för att understödja det.

Norge vet att de är det svagare laget såklart och kommer vara väldigt nöjda med en poäng. De kommer nog inte bjuda upp till dans till en början åtminstone och så länge inte Nederländerna får ett tidigt mål kan denna matchen mycket väl bli rätt tillknäppt. Trots att Nederländerna potentiellt kan få in flera bollar på en bra dag så tror jag på underspelet här med ny förbundskapten och ett avvaktande Norge. Under 2,5 mål spelas därmed för 1.91 hos 888Sport.

  Rygga spelet hos 888Sport – hämta 100 kronor freebet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1.91
Bolag: 888Sport
Spelstopp: 20:45
TV:  cmoresport logo
Stream:  cmoresport logo

Jämför odds: