Speltips Norge – Nordirland 14/10: Dagens bästa odds

Simon Pålsson Publicerat: 14 oktober 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Norge bommade märkligt nog EM-avancemang men fortsätter att ta revansch i UEFA Nations League. Vi rekar med odds inför mötet med Nordirland den 14 oktober 2020.

  Rygga vårt speltips hos comeon!
Annons. Nya kunder hos ComeOn. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Det är åter dags för UEFA Nations League och onsdagskvällen blir en enda lång kavalkad av matcher som verkligen håller toppklass. Nu ska man väl i för sig ha med sig att de allra flesta matcherna spelas 20:45 och därmed är det parallella avsparkstider som gäller. Lite synd kan man tycka.

För egen del finns det en ganska stor chans att jag slår mig ner för att njuta av Norge, som på onsdagen spelar hemma mot Nordirland. Det är fortfarande ett norskt landslag i halvchock, och i helsorg, efter att man föll mot Serbien i kvalspelet till EM 2021. Nu missar man playoff-finalen och kommer inte finnas med i Europamästerskapet.

Det har snackats om att Lars Lagerbäck hänger löst och det kan man förstå med tanke på vilket lag som Norge ändå har. Det sorgliga, och lite roliga ur ett bettingperspektiv, är att man verkligen imponerat i UEFA Nations League. Här toppar man gruppen efter två raka vinster med 5-1 och 4-0. Nu tror jag inte att man tappar det greppet.

Nordirland har ett kryss på tre matcher, men tog sig till playoff-final efter att man vann mot sin semifinalmotståndare i EM-playoffet. Det var Bosnien. En stark skalp för deras del.

Men mot Norge tror jag varken att motivationen eller klassen på laget räcker till för att stå emot när den här offensiven kommer få upp farten.

Dagens bästa speltips

Norge har som alla vet en gyllene generation fotbollsspelare, och allra främst i offensiven är det tydligt att man nu har lyckats få fram många unga, lovande spelare med en enorm näsa för mål och med ett starkt tekniskt kunnande på en nivå som inte har funnits på länge.

Erling Braut Haaland är väl egentligen det allra tydligaste exemplet på det här, men det faktum att Martin Ødegaard under den här säsongen faktiskt ska spela för Real Madrid och är tänkt att få en hel del speltid säger också en hel del. Sander Berge, Alexander Sørloth och Joshou King är inte heller usla spelare direkt.

Samtliga dessa tror jag finns med i startelvan när Nordirland gästar på onsdagskvällen. Vad gäller skador är det egentligen bara Ørjan Nyland som är utanför laget, och Stefan Johansen kan även han behöva stå över som det ser ut nu.

I Nordirland finns det inga större skador att rapportera om, och det här laget är som bekant inställda på att nu ha fullt fokus på kvalspelet i november månad. Då är det playoff-final för att nå det Europamästerskap som Norge på ett imponerande uselt vis slarvade bort.

Norge -1,5 spelas till otroliga 2,23 gånger såsen hos ComeOn.

Annons:
  Rygga spelet hos comeon – Få upp till 100 kr bonus!
Annons. Nya kunder hos ComeOn. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Speltips:

Speltips: Norge -1,5
Odds: 2,23
Bolag: ComeOn
Spelstopp: 20:45, onsdag 14 oktober 2020
TV:  cmoreplay logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: