Speltips Nya Zeeland – Norge 20/7: Tuff premiär

Axel Sjödin Publicerat: 19 juli 2023

De två värdnationerna inleder VM med varsin match under torsdagsmorgonen, och först ut är Nya Zeeland mot Norge från grupp A.

Nya Zeeland - Norge

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Norge är tunga favoriter till att lyckas toppa grupp A och det kommer således inte att bli någon mjukstart för hemmanationen Nya Zeeland. Gruppen kompletteras i övrigt av Schweiz och den förväntade slagpåsen Filippinerna, så det är mot Schweiz som Nya Zeeland förväntas göra upp om andraplatsen.

Detta blir Nya Zeelands femte VM-slutspel som väntar, och de har fortfarande inte vunnit en match i VM-sammanhang ännu. Det är något som de såklart hoppas kunna ändra på framför sin hemmapublik, men det kommer inte att vara lätt att avancera från gruppspelet. Både i OS senast och i VM så åkte de ut ur turneringen utan att ta en poäng i gruppspelet – även om de lyckades bjuda upp till kamp vid flera tillfällen.

När turneringen nu har utökats från 24 till 32 lag lär konkurrensen i alla fall bli sämre i gruppspelet och Nya Zeelands chanser att plocka poäng ser betydligt bättre ut den här gången. Men det gäller nog inte mot Norge. Målskyttet har varit ett stort problem för hemmalaget, som bara har lyckats göra mål i två av deras tolv senaste matcher.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Norge är storfavoriter i gruppen

Norge har en helt annan historia än Nya Zeeland, då de traditionellt sett har gått rätt långt i turneringen och redan har en titel från 1995. Under de senaste decenniet har det däremot börjat gå sämre, och sedan deras kvartsfinal 2019 har de åkt på ett par bakslag i landslagssammanhang.

De lyckades inte kvala sig in i till OS och föll redan i gruppspelet i EM 2022 senast, vilket får ses som en rejäl missräkning för norskornas del. De har åtminstone lyckats sig igenom kvalet utan några större bekymmer, då de bara tappade poäng i en enda match under kvalets gång, och har nu dessutom fått en väldigt överkomlig grupp att ta sig vidare från.

Resultaten i träningsmatcherna inför VM har varit lite blandade, men till skillnad från Nya Zeeland har Norge tränat mot tufft motstånd. I deras senaste möte blev det 3-3 mot Sverige i en match med många vändningar framåt slutet, där Frida Leonhardsen Maanum stod för två mål.

Hur taggade Nya Zeeland än är så lär det bli väldigt tufft att få med sig poäng mot Norge i öppningsmötet, särskilt då de inte har lyckats åstadkomma mycket framåt. Vi spelar därmed på att Norge vinner utan att släppa in mål för 2.05 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Norge vinner mot noll
Odds: 2.05
Bolag: Betinia
Spelstopp: 09:00, torsdag 20 juli
TV:  tvsex logo
Stream:  viaplay logo