Speltips och odds UEFA Nations League: Vilka vinner Sveriges grupp?

Simon Pålsson Publicerat: 2 september 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Det svenska landslaget i fotboll kliver in i UEFA Nations League. Vi rekar med odds inför premiären. Vinner Portugal, Kroatien eller Frankrike gruppen?

  Rygga vårt speltips hos Casumo!
Annons. Nya kunder hos Casumo. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Efter många om och men står det nu helt klart att man kommer att spela landslagsfotboll under hösten, och det blir i form av det relativt nya formatet UEFA Nations League. Redan under sin första vända var det här ett upplägg som uppskattades av många, och inte minst har det fördelen att vi slipper massa oinspirerade träningsmatcher världen över.

Men som namnet antyder är UEFA Nations League bara för europeiska landslag, och i grunden kan man säga att det är ett form av gruppspel med tillhörande slutspel. Det avgörs också i en rad olika etapper och med olika nivåer, där lagen som slutar sist eller först i sina respektive grupper kommer att avancera.

Nu är det ett lite annorlunda upplägg på UEFA Nations League den här vändan, och nu spelar Sverige allra högst upp efter att ha vunnit sin B-grupp senast det begav sig. Det innebär också att Janne Andersson får möta ett klart svårare motstånd nu – Portugal, Frankrike och Kroatien.

Men vilka ska ses som favoriter? Och vad kan vi förvänta oss här?

Det är totalt sex omgångar som ska spelas, och alla lag spelar mot varandra såväl hemma som borta. Det gör att det hela tar totalt tre landslagssamlingar, med två matcher under samtliga under hösten.

Kroatien blir giftiga till 4,75

UEFA Nations League sågs till en början som en lite märklig idé och många var skeptiska till nivån på tävlingen, men känslan från den första vändan är att många landslag tar det på största allvar, och att man uppskattar att spela lite mer skarpa matcher än att bara spela träningslandskamper.

Med det sagt är det inte samma sak som att spela EM-kval eller VM-kval, även om det i någon slags pott finns sådana platser och priser med. Däremot ska sägas att lagen inte offrar fullt lika mycket i matcherna som spelas i UEFA Nations League.

Å andra sidan är det i UEFA Nations League mer jämna, mer heta, mer tunga matcher. Det är de allra bästa lagen i Europa (och då i världen) som gör upp snarare än blåbärsnationer som ska försöka hålla nere siffrorna när Frankrike kommer på besök.

Under hösten är såklart även corona en faktor som vi behöver ha med i beräkningarna. Därför tror vi att favoriterna Frankrike kan få det lite tuffare. Det är generellt sett ingen fördel för favoriterna när förutsättningarna ändras.

Portugal är inte fullt så heta längre, och vem vet om Cristiano Ronaldo orkar spela hela gruppspelet? Det var lite si och så med det förra vändan.

Sverige är inte ett fullt så bra landslag just nu, och prioriteringen väntas ligga på andra matcher. Det återstår dock att se om Janne Andersson vågar få till en liten generationsväxling när spelare som Dejan Kulusevski ska slussas in på allvar.

Sist kvar är Kroatien, som har ett spännande landslag igen och som är att räkna med i tävling efter tävling numera. Vår känsla är att man gäller som outsider och till oddset 4,75 gånger smeten hos Casumo spelar vi gärna en tv-peng på kroaterna som gruppvinnare.

Annons:
  Rygga spelet hos Casumo – Få 300 kronor freebet!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Kroatien vinner gruppen
Odds: 4,75
Bolag: Casumo
Spelstopp: Lördag, 5 september 2020
TV:  cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo