Speltips Österrike – Estland 27/3: Perfekt start

Axel Sjödin Publicerat: 27 mars 2023

Österrike och Estland drabbar samman i Sveriges grupp parallellt med Blågults match mot Azerbajdzjan.

Österrike - Estland

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Sveriges främsta konkurrent om den åtråvärda andraplatsen i gruppen tog en förväntad seger mot Azerbajdzjan i öppningsmötet i fredags. Nu möter Österrike gruppens andra slagpåse och har alla möjligheter att avsluta EM-kvalets första landslagsuppehåll som gruppledare.

Som svensk så hoppas man såklart att Estland ska kunna stå för en rejäl skräll och ta poäng i Wien, men det känns föga troligt med tanke på det styrkebesked som Österrike trots allt gav i fredags. Manchester Uniteds Marcel Sabitzer var inblandad i mycket då Österrike bekvämt vann med 4-1 över Azerbajdzjan. Två mål och en assist kom från stjärnan, varav ett var ett läckert frisparksmål.

Med tanke på att österrikarna saknar två av sina största stjärnor i form av David Alaba och Marko Arnautovic, som båda är skadade, så har de verkligen haft en bekväm lottning. De inleder gruppspelet med två raka hemmamatcher mot gruppens två svagaste lag och lär förmodligen ha tillbaka sina två stjärnor lagom till dess att motståndet börjar hårdna.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Estland är fortsatt ganska tandlösa

Gästande Estland har ännu inte hunnit spela någon match i EM-kvalet då de var laget som fick stå över den första rundan i fredags. De passade dock på att möta Ungern i en vänskapsmatch under torsdagen, som de förlorade med 0-1 tillslut. Ungern var det lag som dominerade matchbilden, vilket inte stärker Estlands aktier inför måndagen.

Estnisk fotboll har tagit kliv i rätt riktning under senare tid, men de har fortfarande inte mycket att komma med och kan inte direkt hota de större nationerna. Mestadels så består laget av inhemska spelare och hela åtta spelare kommer från det inhemska topplaget Flora Tallinn.

Estland saknar mycket spets, men kan ändå resultatmässigt spela någorlunda jämna matcher mot bättre motstånd då de har ett ganska starkt kollektiv som försöker att inte släppa till för mycket defensivt. Österrike är självklara favoriter och därmed kombinerar vi ett spel på hemmasegern, men att det blir under 3,5 mål för totalt 1.87 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Österrike & under 3,5 mål
Odds: 1.87
Bolag: Betinia
Spelstopp: 20:45, måndag 27 mars
TV: 
Stream:  viaplay logo