Speltips Österrike – Italien 20/11: Vänskapsmatch

Axel Sjödin Publicerat: 20 november 2022

Av de landslag som inte lyckades ta sig till VM så tillhör både Österrike och Italien det översta skiktet.

Österrike - Italien

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Vi täcker en sista vänskapsmatch innan det är VM för hela slanten i landslagsfotbollen. Österrike mot Italien är nämligen inte ett så pjåkigt möte, även när det inte är så mycket som står på spel. Båda lagen avslutar i alla fall året med landslaget nu på söndag.

I och med att Italien, för andra gången i rad, kommer att följa VM hemma från TV-sofforna så har Roberto Mancini tagit tillfället i akt att försöka föryngra den italienska landslagstruppen. Många unga och lovande spelare har getts chansen att spela för Gli Azzurri, samtidigt som Mancini har mixtrat lite med olika formationer.

Det återstår att se ifall det är ett framgångsrecept, men Italien har i alla fall höjt sig sedan deras kvalfiasko. I somras så vann de sin grupp i Nations League över Tyskland, England och Ungern, vilket förvisso är ett klent tröstpris för ett missat VM.

Italien har en blandning av rutinerade profiler och unga hungriga spelare i nuläget, vilket trots allt gör dem spännande att följa. Kvalitetsmässigt så håller de en hög klass och den där hungern är kanske precis rätt krydda som behövs för att få Italien att vinna matcher som de borde vinna.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Österrike har haft problem med målskyttet

Hemmalaget har haft det tuffare sedan deras sorti mot Wales i VM-kvalet. De har inte riktigt kunnat stå upp mot motståndet i Nations Leagues A-liga och har följdaktligen blivit nedflyttade efter säsongen.

Österrike har en hel del kvalitet i truppen, men tillhör inte de vassaste nationerna i Europa. Målskyttet har inte varit något vidare, trots att Marko Arnautovic har visat på fin form för sitt Bologna under hösten. Senast så mötte de Andorra och lyckades bara trycka in ett enda mål först i den 87:e matchminuten.

Ralf Rangnicks inträde på tränarposten har inte fått önskad effekt riktigt ännu, men det återstår att se hur det ser ut under EM-kvalet i vår innan man kan döma ut honom. De ställs inför ett tufft test nu mot Italien och det ska bli intressant att se hur de hanterar den uppgiften.

Jag anser att oddsen ändå är ganska bra för en rak bortavinst här, för ett landslag som har mycket att bevisa efter årets misslyckande. Vi spelar därmed på att Italien vinner för 2.05 gånger pengarna hos Betsson.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Italien vinner
Odds: 2.05
Bolag: Betsson
Spelstopp: 20:45, söndag 20 november
TV: 
Stream: 

Jämför odds: