Speltips Österrike – Norge 18/11: Tuff situation

Simon Pålsson Publicerat: 18 november 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Ett helt nytt norskt landslag ska ta sig an Österrike i UEFA Nations League onsdagen den 18 november 2020. Vi rekar med odds.

  Rygga vårt speltips hos bet365!
Annons. För nya kunder hos bet365. Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod exkluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas..

Det är speciella tider för många landslag, men det känns som att det är Norge som har drabbats allra hårdast av coronasmittan och dess konsekvenser. Inte minst på ett mer politiskt eller samhällsmässigt plan.

Nu är det ett helt nytt norskt landslag som har fått kallats in för att spela borta mot Österrike i den avgörande matchen i UEFA Nations League. Dessvärre är det här en match som gäller avancemanget till A-divisionen, där enkom den som vinner gruppen får ta steget upp till de stora giganterna. Snöpligt värre.

Norge måste nämligen vinna den sista gruppspelsomgången för att kunna ta sig förbi Österrike, som i sin tur nu har ett drömläge när man dessutom avgör det hela på hemmaplan.

Senast lagen spelade mot varandra vann Österrike med 1-2 på bortaplan, i den norska huvudstaden Oslo, och visade redan då att man är ett bättre lag. Nu får man dessutom fördelen av att möta ett norskt stukat lag. En vinst här behövs för att lämna Norge, som har en match mindre spelad, bakom sig i tabellen.

Högt odds på handikappspelet

Österrike får klara sig utan sin nyckelspelare Aleksandar Dragovic i den här matchen. eftersom han är avstängd och av den anledningen inte får finnas med i laget. Florian Grillitsch och Alessandro Schöpf är också skadade för hemmalaget, där inte minst den senare brukar vara en spelare värd att hålla ögonen på. Vidare ska man ha med sig att Maximilian Ullman och Alberti Vallci är smittade med corona och därför inte finns med.

Norge har å sin sida enorma problem inför den här matchen och har i praktiken fått sätta ihop ett helt nytt lag inför matchen. Detta på grund av speciella coronaregler som gäller i Norge och som har tvingat hem många spelare.

Detta sedan fall av corona upptäckt i och kring spelartruppen i början på samlingen. Då tvingades spelarna in i karantän. Det gör att de nu antingen fått stanna i Norge, eller har rest hem till sina respektive klubbar. Norge fick därför sätta ihop en helt ny trupp med spelare som inte bor i Norge, eller som tidigare har haft corona nyligen.

Det är därför massvis med debutanter som ska spela här och vi har ett antal framstående allsvenska spelare som finns med i truppen. Det ser ut som att den ifrågasatta målvakten PK Bråtveit kommer att vakta stolparna, och på mitten lär Fredrik Ulvestad spela. En sådan som Jo-Inge Berget hade nog varit given i laget, men han tvingades tacka nej då det finns smitta i Malmö FF.

Hur som helst är det här drömläge för Österrike när Norge kommer stukat till matchen. Men bortalaget kommer gå tillbaka till grunderna och försöka täppa till det här så bra det bara går. En poäng kommer att kunna räcka långt.

Norge +2,25 (asian handicap) spelas till 1,57 gånger smeten hos bet365.

Österrike - Norge

För nya kunder hos bet365. Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod exkluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Jämför odds: