Speltips Peru – Chile 7/10: Måstematch

Simon Pålsson Publicerat: 6 oktober 2021

Peru och Chile är båda i stort poängbehov i det sydamerikanska VM-kvalet. Nu möts lagen natten till fredag den 8 oktober 2021 svensk tid.

Peru - Chile

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

I kvalspel efter kvalspel är det Brasilien och Argentina som på ett bekvämt sätt tar sig vidare till huvudturneringen från det sydamerikanska VM-kvalet. Det har vi sett gång på gång, utan att det egentligen varit särskilt nära att lagen har bommat platsen.

Totalt har Sydamerika fyra direktplatser till VM 2022, men det finns också en femteplats i den sydamerikanska kvaltabellen som kan ge en VM-plats. Då kräver det att man sedan vinner en playoff-omgång mot ett central- eller nordamerikanskt VM-kvallag.

Men hur som helst är platserna bakom Brasilien och Argentina yttersta begränsade. Det finns många starka landslag som slåss om platserna, där Chile och Peru är två länder som väldigt gärna representeras i VM-sammanhang.

Men baserat på inledningen av det här VM-kvalet ser det mörkt ut för såväl Chile som Peru. Efter nio spelade omgångar ligger man sjua och åtta i tabellen, av totalt tio lag. Däremot är det så pass tight i tabellen att drömmen inte är död.

Brasilien – 24 poäng
Argentina – 18 poäng
Uruguay – 15 poäng
Ecuador – 13 poäng
——
Colombia – 13 poäng
——
Paraguay – 11 poäng
Peru – 8 poäng
Chile – 7 poäng

100 KRONOR FREEBET – HOS MR GREEN! Mr Green är ett av marknadens hetaste spelbolag nu – med odds på alla möjliga marknader. Ett perfekt läge att prova och få 100 kronor freebet som ny kund? Läs mer eller registrera dig här!

  hämta freebet – 100 kronor hos mr green!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

 

En trepoängare krävs

Det lag som tar tre poäng i den här matchen har med andra ord goda chanser att krympa avståndet uppåt och på allvar närma sig en VM-plats.

Det har också bara spelats halva kvalspelet än. Nio omgångar är spelade, men lika många återstår. Det är dock uppenbart att både Chile och Peru behöver ta fler poäng under den andra halvan.

Faktum är att jag ser det lag som tar tre poäng här som en reell kandidat till en VM-plats, medan det förlorande laget snart behöver ge upp drömmen. Det är tyvärr känslan.

Peru får nu tillbaka Sergio Pena från Malmö FF till den här landslagssamlingen och det är en spelare som behövs på det centrala mittfältet. Därför är man starkare nu, inför hemmamötet med Chile.

I bortamatchen föll man nämligen med 2-0 på bortaplan, men sedan dess har Chile faktiskt inte vunnit en enda kvalmatch.

Peru draw no bet spelas till 1.85 gånger insatsen hos Mr Green. Då får vi pengarna tillbaka om matchen slutar oavgjort.

  Rygga spelet hos mr green – Hämta 100 kronor freebet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

 

Speltips:

Speltips: Peru draw no bet
Odds: 1.85
Bolag: MrGreen
Spelstopp: 03:00, fredag 8 oktober 2021

Jämför odds: