Speltips Polen – Chile 16/11: Klara favoriter

Axel Sjödin Publicerat: 16 november 2022

Polen ställs mot Chile i en vänskapsmatch i sitt genrep inför världsmästerskapet i Qatar som drar igång snart.

Polen - Chile

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det är viktigt att spelet sitter för Polens del då de har sin förmodat viktigaste match i gruppspelet redan på kommande tisdag. De ställs mot ett Mexiko som tillsammans med Polen förväntas göra upp om andraplatsen i gruppen bakom storfavoriten Argentina.

Chile är ett motstånd av någorlunda kvalitet som tar sin chans att möta tuffare nationer nu när de ändå inte kommer att delta i VM. Polen är dock alltjämt favoriter inför mötet och har en betydligt mer namnkunnig trupp än sina motståndare.

Polen kom till VM genom att besegra Sverige i den sista avgörande kvalmatchen, vilket många av oss säkerligen har försökt förtränga. Men Polen har hursomhelst ett stabilt kval i ryggen och har lyckats stanna uppe i Liga A i Nations League nu under sommaren och hösten. Polen har inte varit bortskämda med framgångar internationellt, men har trots allt ett ganska slagkraftigt lag som mycket väl kan ta sig vidare ur gruppen ifall spelet stämmer.

Även om Polen knappast lär satsa allt i en sådan här match så har de en tillräckligt bred trupp för att kunna välja att inte riskera vissa av sina stjärnor inför VM och ändå ställa ett slagkraftigt lag på planen i en match som denna.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det har varit en dålig svit för Chiles del

Chile var en hårsmån från att lyckas ta sig till VM senast, men inför VM i Qatar så har det inte gått riktigt lika bra. De hade en ganska stor marginal upp till Peru på femteplatsen i kvalet och tillhörde snarare bottenskiktet av de sydamerikanska nationerna.

Med det sagt så har de tveklöst en del namnkunniga spelare, men står sig inte riktigt i paritet med landslag som Polens. De har sju raka matcher utan vinst, där sex har varit förluster på senare tid. De har förlorat mot länder såsom Ghana, Sydkorea, Tunisien och Marocko på följd och fick bara med sig ett kryss mot det i VM nederlagstippade värdlandet Qatar, vilket också var den enda matchen där de lyckades göra mål.

Chile är inte inne i någon bra period och lär väl knappast satsa särskilt hårt här heller, trots att de inte har något VM att tänka på under den kommande veckan. Det är i min mening ganska bra spelvärde på den raka ettan här trots allt då Bethard erbjuder 2.15 gånger pengarna för polsk vinst.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Polen vinner
Odds: 2.15
Bolag: Bethard
Spelstopp: 18:00, onsdag 16 november 2022
TV: 
Stream: 

Jämför odds: