Speltips Polen – England 8/9: Sista chansen

Simon Pålsson Publicerat: 6 september 2021

Om Polen vill knipa direktplatsen till VM 2022 behöver man vinna hemma mot England onsdagen den 8 september 2021.

Polen - England

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det är vinna eller försvinna, åtminstone sett till drömmen om en direktplats till VM 2022, som nu gäller för det polska landslaget inför onsdagens VM-kvalmöte med England. Tre poäng här och det hela lever igen.

Men på andra sidan står ett landslag som på fem omgångar har maximala 15 poäng och som med det inte bara toppar tabellen, utan också toppar den med trygg marginal. Det är fem poäng ner till Polen och skulle England vinna här kan det mycket väl vara åtta poäng ner till närmast jagande lag inför de sista fyra omgångarna. Det ska man inte kunna tappa.

Men om Polen däremot vinner krymper avståndet plötsligt till två poäng – och Polen sitter då i ett väldigt bra läge för att ta minst andraplatsen som innebär playoff. Där bakom jagar lag som Albanien och Ungern ett par poäng bakom.

Polen kommer från en 7-1-vinst mot San Marino och en 4-1-vinst hemma mot just Albanien under den här samlingen i september. Det är alltså en väldigt formstark motståndare som väntar England här.

Engelsmännen slog Ungern med galna 4-0 borta (aningen missvisande då det första målet kom en bra bit in i den andra halvleken) och sen Andorra med progamenliga 4-0 på hemmaplan. Två formstarka lag vad gäller offensiven alltså.

BETHARD – HÖGST ODDS PÅ MYCKET! Det svenska spelbolaget Bethard har Zlatan Ibrahimovic på sin sida. Men framförallt har man höga odds på mycket – och ofta. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos bethard!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Odds på målspelet

Polen har med sig en ganska lång skadelista inför matchen mot England och om det är någonting som det här polska landslaget inte behöver är det tapp av viktiga spelare när man ska möta ett övermäktigt engelskt landslag.

Men med det sagt är Robert Lewandowski redo för spel och som bekant är anfallaren den absolut viktigaste spelaren för Polen. Det såg vi inte minst under EM 2021 i somras, när han stod för ett par briljanta aktioner stundtals.

Sebastian Szymanski, Kacper Kozlowski, Dawid Kownacki, Krzysztof Piatek och Matesz Klich kommer inte till spel i den här matchen. De två senare spelarna är tapp som jag tror kan bli kännbara, inte minst i ett läge av matchen där man behöver trycka på.

Om vi ser till bortalaget är Jadon Sancho och Dominic Calvert-Lewin inte med i den här samlingen, men startelvan som England formerar liknar ändå den bästa och det finns ingen anledning att inte räkna med en bra prestation från engelsmännen här. Att Tyrone Mings är avstängd ska inte heller det spela någon roll.

Jesse Lingard stod för en makalöst fin insats senast mot Andorra, men det ser ändå ut som att han sätts på bänken här. Men det faktum att han är i strålande form gör att man har ett bra vapen att slänga in om det inte lossnar offensivt i den här matchen.

Över 2 mål (asian handicap) spelas till överraskande höga 1.61 gånger insatsen hos Bethard. Då får vi pengarna tillbaka om matchen slutar 1-1 eller 2-0 åt endera håll.

  Rygga spelet hos bethard – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2 mål (asian handicap)
Odds: 1.61
Bolag: Bethard
Spelstopp: 20:45, onsdag 8 september 2021
TV:  spoartkanalen logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: