Speltips Polen – Nederländerna 18/11: Måste vinna

Simon Pålsson Publicerat: 18 november 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

En vinst är det enda som kan ge en slutspelsplats när Polen och Nederländerna gör upp i den sista omgången av UEFA Nations League.

  Rygga vårt speltips hos 888sport!
Annons. 18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen. Gäller nya kunder hos 888sport.

Det återstår bara en omgång att spela av UEFA Nations League och i många grupper finns det fortfarande en hel del kvar att spela om. Den grupp som består av Nederländerna, Polen, Italien och Bosnien-Hercegovina lever utan tvekan hela vägen in i mål.

Men det man ska ha med sig är att Bosnien inte har någonting att spela för inför deras avslutande match mot Italien. Den är visserligen på hemmaplan, och för Nederländerna och Polen gäller det att bosnierna tar poäng för att drömmen om gruppvinst ska leva.

För just nu är det Nederländerna och Polen som skuggar Italien i grupptoppen. Den enda chansen att ta sig förbi är med en trepoängare när lagen möts, samt att Italien då undviker att vinna. Det är alltså inte så att Nederländerna eller Polen har det här i egna händer, men man måste samtidigt göra jobbet.

Nederländerna vann senast lagen spelade mot varandra, då med 1-0 på hemmaplan, men nu är det lite andra tider och med rådande förutsättningar ser jag framför mig en mer offensivt inriktad match. Inget av lagen har någonting att förlora.

Högt odds på överspelet

Polen hade enorma problem med spelare som var borta med smitta och skador i början av landslagsuppehållet, men det har mynnat ut i en situation som är aningen mer överkomlig. Det är fortfarande så att man kan formera ett starkt lag på banan från start och allra viktigast är såklart att anfallaren Robert Lewandowski finns tillgänglig som spets.

Men det finns ett par spelare som inte kan spela. Det rör sig om smitta på Michal Karbownik och Bartlomiej Dragowski. Vidare ska man ha med sig att Jacek Goralski är avstängd. Jakub Kaminski och Damian Kadzior är borta med skador.

I bortalaget finns det ett par tunga tapp och det vi vet sedan tidigare är att man har lite svårt att hantera tappet av mittbacken Virgil van Dijk, som blir borta resten av den här säsongen som det ser ut. Förhoppningen är såklart att mittbacken ska hinna tillbaka till EM 2021, men det kommer att vara på håret.

Nathan Aké, Jasper Cillessen, Justin Bijlow, Tonny Vilhena och Teun Koopmeiners är borta med skador. Dessutom finns inte Steven Bergwijn eller Ryan Babel med i truppen till matchen i Polen.

Som läget ser ut i gruppen behöver båda lagen vinna för att kunna ta sig vidare. Det är klart att man hänger kvar i A-divisionen, så man har inte heller någonting att förlora här.

Över 2,5 mål spelas till 1,90 gånger smeten hos 888sport.

Polen - Nederländerna

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Jämför odds: