Speltips Polen – Ungern 15/11: Utan press

Martin Efvergren Publicerat: 15 november 2021

Allt talar för att Polen kommer sluta tvåa i gruppen oavsett hur det går i det här mötet mot Ungern i VM-kvalet. Matchen spelas måndagen den 15 november 2021 med avspark kl 20.45.

Polen – Ungern

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Polen har svarat för en stark höst i det här VM-kvalet. Upp till England på förstaplatsen är det dock, inför den här sista omgången, tre poäng – men England möter jumbon San Marino samtidigt som den här matchen spelas. Därtill har engelsmännen 6 måls bättre målskillnad än Polen. Med andra ord är det ingenting som talar för att Polen ska kunna vinna den här gruppen.

Samtidigt har man fem poäng ner till trean Albanien och sex poäng till fyran Ungern och kan således inte gå miste om andraplatsen.

Efter ett mindre lyckat EM-slutspel har Polen en stark höst bakom sig. Man har kryssat hemma mot England och därutöver har man vunnit de övriga fyra matcherna. I fredags säkrade man andraplatsen genom att besegra Andorra borta med 4-1 efter att hemmalaget drabbats av en utvisning blott 14 sekunder in i matchen.

Nu ställs man mot ett Ungern som man spelade 3-3 mot i våras och som är sex poäng efter Polen i tabellen. Efter ett starkt EM i somras har Ungern inte lyckats leva upp till förväntningarna under hösten. Framförallt brände man sina chanser till avancemang i och med förluster mot Albanien både borta och hemma.

Vid den senaste landslagssamlingen lyckades man emellertid ta poäng borta mot England. Matchen slutade 1-1 och där visade man vilken kapacitet man har i sig. I fredags besegrade man programenligt San Marino med siffrorna 4-0.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Ett nytt målkalas?

När de här båda lagen möttes i Ungern i slutet av mars blev resultatet 3-3. Det var en svängig tillställning där hemmalaget lyckades kvittera till 3-3 på tilläggstid.

Förutsättningarna gör nu att den här matchen inte gäller speciellt mycket. Båda lagen vill dock säkerligen gärna avsluta snyggt och vinna matchen men någon större dramatik lär det inte bli. Hursomhelst ser spelbolagen Polen som relativt stora favoriter. En rak etta ges till ett odds omkring 1.55.

I mitt tycke är det ett lite väl stort favoritskap. På pappret är Polen inte så mycket bättre och Ungern är oftast som bäst när man får slå ur underläge och ges möjlighet till att nyttja sitt snabba omställningsspel. Det bevisade man med råge i EM i somras och även i bortamatchen mot England i oktober.

Polen har en vass offensiv, med Lewandowski i spetsen, men defensivt är man sällan lika starka. På hemmaplan brukar man komma ut framåtlutade och här lär man bli det spelförande laget. Det har nog heller inte Ungern några problem med, det kan snarare gynna dem.

Sammantaget gör detta att jag finner god anledning att tro att även den här matchen bör kunna bli målrik. Därför ser jag ett bra spelvärde i att båda lagen kommer göra mål. Det spelas till hela 2.23 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: BLGM
Odds: 2.23
Bolag: Expekt
Spelstopp: 20:45, måndag 15 november 2021
TV: 
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: