Speltips Portugal – Luxemburg 11/9: Klara favoriter

Axel Sjödin Publicerat: 11 september 2023

På måndag så ställs Portugal mot ett Luxemburg som har överträffat förväntningarna än så länge.

Portugal - Luxemburg

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Vid första anblick skulle man kunna tro att detta är en match utan mycket på spel, men Luxemburg har stått för en sensationell insats i grupp J såhär långt. Portugal har hittills varit överlägsna i gruppen och toppar tabellen med 15 poäng efter fem matcher, utan att ha släppt in ett enda mål. Men Slovakien och Luxemburg står båda på tio poäng där bakom, och det är i nuläget de två som slåss om andraplatsen i gruppen.

Precis hälften av matcherna är nu spelade, och Luxemburg lär förmodligen få se Slovakien dra ifrån lite i den första returomgången. Bortamatchen mot Portugal är den klart svåraste i gruppen, samtidigt som Slovakien då ställs mot Liechtenstein på hemmaplan parallellt under måndagen.

Senast Luxemburg mötte Portugal förlorade de med 0-6, och det är målskillnaden från den matchen som i nuläget gör att de befinner sig precis utanför topp två-placeringarna. Även om förhoppningen om poäng inte lär vara särskilt hög så finns det absolut en anledning till att försöka hålla siffrorna nere.

I fredags stod de för en väldigt stark seger mot Island, där de vann välförtjänt, och de har nog aldrig varit så nära som de är nu att ta sig till ett mästerskap.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Enkel grupp för portugisisk del

Portugal har blivit lottade in i en väldigt bekväm grupp, vilket resultaten hittills också har visat. Fem raka segrar utan ett enda insläppt mål säger ett och annat om portugisernas dominans än så länge, och de har redan ett starkt grepp om en plats i EM 2024.

Det blev emellertid bara en 1-0-seger borta mot Slovakien i deras match i fredags. Det var en jämnare match än vad man på förhand hade kunnat tro, men portugisernas individuella kvalitet gjorde till slut skillnaden.

Roberto Martínez har fått en fin start på sin tid som förbundskapten, efter att Fernando Santos fått röra på sig efter VM efter många år i tjänst. Det här portugisiska laget sitter på en otrolig trupp och kan mycket väl vara med och hota om titeln nästa år, och då ska man såklart inte ha några som helst problem med ett lag som Luxemburg, oavsett hur bra form de är i.

Med en spelare som Cristiano Ronaldo i laget, som alltid kämpar för att förbättra sin målproduktion oavsett motstånd, så kan siffrorna mycket väl rinna iväg. Ronaldo gjorde två senast och lär vara sugen på att trycka in några fler här framför hemmapubliken. Vi spelar därmed på att Portugal vinner med (-3) hcp hos Betinia för 1.96 hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Portugal (-3) hcp
Odds: 1.96
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 20:45, måndag 11 september
TV: 
Stream:  viaplay logo