Speltips Portugal – Spanien 7/10: Träningslandskamp

Simon Pålsson Publicerat: 5 oktober 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Det är träningslandskamp som väntar mellan Portugal och Spanien onsdagen den 7 oktober 2020, och vi rekar såklart med odds.

  Rygga vårt speltips hos bet365!
Annons. Nya kunder hos Bet365. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Det är ett lite speciellt landslagsuppehåll som väntar nu i oktober månad, eftersom det är lite längre än vanligt, och att flera landslag lyckats planera in träningsmatcher vid sidan om matcherna som ska spelas i UEFA Nations League.

I praktiken innebär det att vi får se tre landskamper med en rad landslag, däribland det svenska. Janne Andersson har under lång tid pratat om att han gärna vill ha tillbaka träningslandskamperna, och bevisligen har flera andra förbundskaptener resonerat i precis samma termer.

Men med träningslandskamper är det alltid lite vanskligt att veta vad man ska vänta sig, och troligen får vi se ganska reservbetonade startelvor. Det spelar dock inte lika stor roll i fallet Portugal eller fallet Spanien, där vi som sagt vet att det finns en otrolig bredd. Det här ska nog snarare ses som ett bra tillfälle för ett par lite mer okända spelare att få visa framfötterna.

Till hösten, till våren och framför allt till nästa sommar är det viktigt för dessa spelare att ha gjort bra resultat och prestationer. Då är det nämligen dags för mer ordinarie landslagstrupper, och så småningom en EM-trupp som ska tas ut. Dit vill många spelare ta sig.

Målspelet i fokus

Träningslandskamper har som sagt en förmåga att bli antingen avslagna eller bara ointressanta, men just i det här fallet har jag förhoppningar om att det finns en hel del offensiva spelare som gärna visar upp sig och som med sin frenesi kommer att se till att tempot trots allt blir ganska högt i matcherna.

Det finns enormt mycket kvalité i trupperna, och djupet i spelarmaterialet gör att vi kommer att få se bra spelare på planen oavsett hur förbundskaptenerna väljer att ta sig an matchen.

Men att ge sig in på 1X2-marknaden innan vi vet mer om hur elvorna ser ut är bara dumdistrigt. Här kommer jag i stället att föreställa mig matchbilden – som jag tror blir öppen och rivig.

3-3 slutade det senaste mötet mellan lagen, då i VM-gruppspelet senast, men sedan dess har man inte spelat mot varandra. Senaste gången man spelade en träningslandskamp var 2010 och då vann faktiskt Portugal med hela 4-0. Det säger en del, med tanke på att det var mitt under Spaniens storhetsperiod.

Över 2,5 mål spelas till 1,85 gånger såsen hos bet365.

Annons:
  Rygga spelet hos bet365 – Få upp till 1 250 spelkrediter!
Annons. Nya kunder hos Bet365. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1,85
Bolag: Bet365
Spelstopp: 20:45, onsdag 7 oktober 2020
TV:  cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: