Speltips Portugal – Turkiet 24/3: Kan bli målrikt

Axel Sjödin Publicerat: 24 mars 2022

Portugal är klara favoriter mot Turkiet då de båda lagen möts i den första playoff-matchen under torsdagen.

Portugal - Turkiet

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Portugiserna föll tillslut i den sista avgörande matchen i VM-kvalet mot Serbien som i slutminuterna spikade Portugals öde. Det hade räckt med ett kryss för Portugals del, men Aleksandar Mitrovic kunde trycka dit 2-1-målet välförtjänt i den 90:e minuten till hemmapubliken i Lissabons förtret.

Då vinnaren i den här matchen dessutom med all förmodan får möta de regerande EM-mästarna Italien i den kommande avgörande omgången så är det långt ifrån någon garanti att vi får se Cristian Ronaldo och kompani i det kommande världsmästerskapet.

De är i alla fall tunga favoriter till att ta sig förbi det första testet mot Turkiet, vilket inte är konstigt med tanke på den kvalitet som Portugal besitter. De är starkare spelare för spelare nu än vad de var 2016 då de själva stod som Europamästare.

Fernando Santos har dock några bortfall inför ödesmatchen då både Ruben Dias och Pepe är borta i försvaret samtidigt som João Cancelo är avstängd inför mötet. Även om det inte finns någon given ersättare i mittlåset så har Portugal ett brett urval av spelare och bör kunna ersätta sina bortfall hyfsat ändå.

ETT AV SVERIGES HETASTE SPELBOLAG JUST NU! Vi har gjort en bedömning av alla nya spelbolag och insett att CampoBet är svaret för den som vill prova ett nytt, hett spelbolag i Sverige. Nya kunder får dessutom 100 kronor i bonus. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos campobet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Turkiet har en väldigt tuff uppgift framför sig

Det dröjde inte särskilt lång tid efter EM till tränare Senol Günes fick sparken från sitt uppdrag efter Turkiets bedrövliga uppvisning i mästerskapet. Med den trupp de har så borde de ha kunnat spela betydligt bättre än vad de gjorde, men istället blev de överkörda av samtliga lag i gruppen och fick lämna efter gruppspelet med 1-8 i målskillnad.

Efter Stefan Kuntz intåg som tränare så har det i alla fall sett bättre ut för Turkiet. Kuntz har tidigare skördat framgångar med Tysklands U21-lag och lyckades kliva in och rädda upp situationen i VM-kvalet för Turkiet som tillslut slutade på andra plats över Norge i grupp G.

Portugal kommer dock att bli det överlägset svåraste testet för honom hittills och ifall han nu ska lyckas till Turkiet till VM så kommer det att krävas ett smärre mirakel.

Det finns inte särskilt mycket spelvärde på hemmalaget här, men med tanke på att Portugal trots allt har en del defensiva avbräck samtidigt som de är väldigt vassa offensivt med flera spelar i form så bådar det gott för en målrik match. Turkiet såg bedrövliga ut defensivt under EM och har fortsatt att släppa in mål mot lag som Norge, Lettland och Montenegro även under Kuntz. Därmed spelas över 2,5 mål för 1.76 hos Campobet.

  Rygga spelet hos Campobet – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1.76
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 20:45
TV:  tvtolv logo
Stream:  cmoresport logo

Jämför odds: