Speltips Portugal – Vietnam 27/7: Trubbiga offensiver

Axel Sjödin Publicerat: 26 juli 2023

Portugal och Vietnam ställs mot varandra under torsdagsmorgonen och båda lagen jagar sitt första poäng för turneringen.

Portugal - Vietnam

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Både Portugal och Vietnam inledde turneringen men varsin förlust och måste nästan ta tre poäng här ifall de vill ha en rimlig chans att ta sig vidare ur gruppen. Portugisiskorna förlorade bara med uddamålet mot Nederländerna, medan Vietnam föll med 0-3 mot turneringsfavoriterna USA i öppningsomgången.

Grupp E kändes redan på förhand ganska klar då USA och Nederländerna med all förmodan lär ta sig vidare, och hittills har det inte visats några indikationer på att det skulle sluta på annat sätt. Men Portugal har trots allt lyckats sätta käppar i hjulet för större nationer tidigare och gäller som överlägsna favoriter inför mötet med Vietnam.

De mötte Nederländerna i EM senast och var då några på att få med sig något i en dramatisk 2-3-match, men nu i öppningsomgången hade de väldigt svårt att skapa något offensivt överhuvudtaget. Det är dock milsvid skillnad mellan Nederländerna och Vietnam inom damfotbollen och här bör de verkligen kunna vinna utan större bekymmer, vilket oddsen på under 1.10 för den raka ettan också antyder.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Vietnam ska bara hålla nere siffrorna

Vietnamesiskorna lär vara glada över att de överhuvudtaget är med i turneringen då de gör sitt första världsmästerskap någonsin. De har tidigare vunnit de Sydostasiatiska spelen fyra gånger i rad, men motståndet är av en helt annan kaliber här.

Det förväntades bli en total överkörning då de mötte USA i den första omgången, men de klarade sig undan med att bara släppa in tre mål. Att hålla nere siffrorna är det enda de kan göra i ett sådant läge då de inte alls hade förmågan att skapa någonting framåt – på hela matchen fick de inte ens iväg ett skott utanför mål.

Då de förlorade med hela 0-9 mot Spanien i den sista matchen inför VM så får 0-3 nästan ses som en vinst. De lär också gå in med en defensiv inställning mot Portugal i hopp om att få sitt första poäng i VM någonsin, men det lär inte bli lätt.

Det är två offensivt trubbiga lag som ställs mot varandra och jag tror inte att det kommer att bli något målkalas, även om de teoretiskt sett båda behöver tre poäng. Portugal lär dominera spelmässigt, men jag tror inte att det kommer att bli något målkalas mot ett lågt stående Vietnam. Vi spelar därmed helt enkelt på att det blir under 2,5 mål till generösa 2.57 gånger pengarna hos Coolbet. Genom hela VM har spelbolagen i mitt tycke överskattat hur många mål som de sämsta lagen kommer att släppa in.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 2.57
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 09:30, torsdag 27 juli
TV:  tvsex logo
Stream:  viaplay logo