Speltips Rumänien – Norge 15/11: UPPSKJUTEN

Martin Efvergren Publicerat: 14 november 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Norge misslyckades att knipa en EM-biljett men i Nations League ser läget i alla fall ljust ut. Ett kryss i den här matchen är ett bra resultat för norrmännen och det bör kunna borga för en mer låst matchbild.

  Rygga vårt speltips hos 888sport!
Annons. 18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen, Nya kunder hos 888Sport.

MATCHEN ÄR INSTÄLLD PÅ GRUND AV SMITTSKYDDSLÄGET SOM NU RÅDER!

Efter den tunga förlusten på övertid hemma mot Serbien i den direkt avgörande EM-kvalmatchen vid senaste landslagssamlingen lyckades Norge ändå repa sig till de två efterföljande Nations League-matcherna.

Det senaste mötet mot Rumänien spelades tre dagar efter Serbien-matchen och där var det ett revanschsuget Norge vi fick se. De vann den matchen på Ullevål med 4-0 och därefter kunde man också besegra Nordirland med 1-0 i en klart jämnare drabbning.

Därmed är man, tillsammans med Österrike, i topp i gruppen med nio poäng efter fyra matcher. Rumänien trea, fem poäng bakom och är således tvingade att vinna den här matchen om man ska kunna ta sig vidare.

Rumänien tog en fin bortaseger mot Österrike i gruppens andra omgång men den senaste samlingen blev mindre lyckad. Där föll man, precis som Norge, i en direkt avgörande match mot Island i EM-kvalet, vilket följdes upp av den klara förlusten mot Norge och därefter en 1-0-förlust mot Österrike.

Medan Norges planerade träningsmatch mot Israel i onsdags ställdes in så vann Rumänien med 5-3 mot Belarus.

Norge vill ha en kontrollerad matchbild

Om vi ser till det senaste mötet mellan dessa lag så är det klar fördel Norge inför den här matchen då man var det klart bättre laget den gången. De här lagen möttes även i EM-kvalgruppen (samma grupp som Sverige) där båda matcherna slutade oavgjort.

Totalt slutade Norge tre poäng före den gången, men i stort är det här två relativt jämnstarka landslag där Rumänien hemmaplansfördel i den här matchen jämnar ut förutsättningarna än mer.

Om Rumänien ska ha någon chans att komma ikapp Norge i gruppen krävs det en seger här och det tror jag att man kan komma att få svårt att lyckas med. Lars Lagerbäcks Norge lär primärt försöka slå vakt om att ta minst en poäng och det är en typ av uppgift som brukar passa svensken väl.

Senaste landslagssamlingen kantades dock mest av besvikelse efter misslyckandet i kvalmatchen och ett internt bråk mellan Lagerbäck och anfallaren Alexander Sörloth. Den senare är dock fortsatt med i truppen och man tycks ha lämnat det bakom sig, inte minst tyder de två senaste vinsterna i Nations League på detta.

Norge bör vara det något bättre laget här men jag tror inte att man kommer att försöka dominera matchbilden utan snarare prioritera försvarsspelet, att ligga rätt och stänga ytor. Ett kryss är ett bra resultat för Norge och det bör komma att prägla deras game plan.

Norge vill med alla sannolikhet inte att det här ska bli en öppen och böljande matchbild och det är en uppgift som jag tror att de kommer att lyckas med. Med det sagt så finns det mycket som talar för att det här kommer att bli en mer målsnål tillställning.

Rumänien – Norge

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Jämför odds: